Новий спалах ботулізму: інфекціоністи назвали ще один небезпечний продукт

Життя  18 липня 2017 року, 21:48 4508

В Україні зафіксували кілька нових випадків захворювання на ботулізм. Один зі випадків захворювання стався через вживання рибної консерви промислового виробництва.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook провідний інфекціоніст України професор Ольга Голубовська. Раніше інфекціоністи повідомляли, що збудник ботулізму може міститься в продуктах домашнього виготовлення.

Зокрема, радили зменшити або уникати вживання в’яленої, копченої або слабо просоленої риби, ковбаси, шинки, м’ясних, рибних, овочевих та грибних консервах.

"У нас кілька нових випадків ботулізму, один з яких обумовлений вживанням рибної консерви промислового виробництва. Тому я змушена переглянути свої рекомендації щодо профілактики ботулізму. До того, що було написано раніше, необхідно додати або обмеження вживання консервованої продукції, купленої в магазинах і виробленої в промислових умовах, або цю продукцію необхідно піддати термічній обробці", – йдеться в повідомленні.

Голубовська наголосила, що сироватки проти ботулізму в регіонах України немає.

Джерело: 24 канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі - 3