Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Через вірус "Petya.A" постраждала електронна база для абітурієнтів

Через вірус "Petya.A" постраждала електронна база для абітурієнтів

Через вірус "Petya.A" постраждала електронна база для абітурієнтів

Проблеми з електронною базою заважають абітурієнтам подавати заяви до бажаних вишів навіть на екваторі вступної кампанії. Комусь система не зарахувала всі бали, комусь заяву анулювали, а хтось досі не може навіть зареєструватися.

ВІДЕО ДНЯ

Тепер усім, хто не може зареєструватися в системі, дорога до приймальних комісій. Міністерство освіти дозволило подавати письмові заяви. У комісії мають переконатися, що вступник справді не зміг зареєструватися, а далі приймають від нього паперову заяву. От тільки це нічого не гарантує. "Ми рекомендуємо взяти розписку з абітурієнта чи з батьків, що вони не мають жодних претензій, якщо ми теж не зможемо внести, бо звертаємося до єдиної державної бази тими ж самими каналами, в той же спосіб, що й абітурієнти", – каже проректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров.

Читайте також: Як триває вступна кампанія в УжНУ

Реклама

Дехто зі вступників дорікає системі в тому, що вона загубила бали – наприклад, за всеукраїнську олімпіаду з певного предмету. Вони мали б суттєво поліпшити прохідні позиції кандидата до омріяного вишу, однак комп’ютерна програма їх просто не зарахувала. Лише за перші два дні вступної кампнії до вишів надійшли тисячі заяв із помилками в балах. "У нас було 1200 таких заяв із пустими конкурсними балами. Їх було анульвоано єдиною державною базою освіти, і вступники мають їх подати знов", – пояснила заступник відповідального секретаря приймальної комісії КПІ Радміла Сегол.

По всій Україні вже анулювали 40 тисяч заяв. У міністерстві освіти кажуть, що цим абітурієнтам направили листи, щоб повторили заявки. Винного знайшли – це вірус Petya.A. "Спрацював черговий захист від можливої атаки, хоча, на щастя, тоді ніякої атаки не було. То частина інформації, яку вступники в своїх кабінетах подавали до системи, не було в системі збережено", – твердить директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно