Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті виготовляють сири не гірші від швейцарських

В Україні бум авторських сирів, тобто таких, які виготовляють на маленьких фермах. Однак, коштують сири, виготовлені за кордоном, чимало. Тому українські сировари пропонують альтернативу.

ВІДЕО ДНЯ

На Закарпатті виготовляють сири, які важко відрізнити від найвідоміших та найсмачніших у світі. На одній із закарпатських ферм живе понад 40 карпатських буйволів. Ця порода – рідкісна. Загалом в Україні є всього 200 таких тварин.

Попри загрозливий вигляд тварини дуже привітні. Вони обожнюють сидіти в траві по кілька годин. Їдять буйволи втричі більше, ніж корова, а молока дають менше – три літри на день.

Реклама

У буйволиному молоці аж 12% жирності. Це втричі більше, ніж у коров’ячому. Тут, на фермі, з буйволиного молока виготовляють чимало різних сирів, вершкове масло, сметану і навіть справжню моцарелу.

Але ці сири на прилавках українських магазинів не знайдеш. Чому – дивіться у сюжеті телеканалу "ZIK".

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно