Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Подолаймо сирітство шляхом усиновлення дитини

Подолаймо сирітство шляхом усиновлення дитини
Однією з переважних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є усиновлення. Усиновлення дітей дає особам можливість створення повної сім'ї та задоволення...

Однією з переважних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є усиновлення.

ВІДЕО ДНЯ

Усиновлення дітей дає особам можливість створення повної сім'ї та задоволення почуття батьківської любові і турботи, а дітям – можливість мати повноцінних батьків.

Усиновлення – це прийняття усиновлювачем у сім'ю дитини на правах дочки чи сина, здійснене на підставі рішення суду. Усиновлення дитини проводиться в її інтересах для забезпечення стабільних і гармонійних умов її життя.

Реклама

Якщо бажаєте усиновити дитину, – необхідно подати заяву про таке бажання до Служби у справах дітей за місцем проживання, яка проводить (протягом десяти робочих днів) обстеження житлово-побутових умов та готує висновок про можливість усиновлення дитини.

Протягом 10 робочих днів Вашу заяву має розглянути служба у справах дітей і дати згоду на реєстрацію Вас – як кандидата в усиновлювачі.

Реклама

Ви ознайомлюєтесь з банком даних на дітей, які підлягають усиновленню. Служба у справах дітей за місцем обліку кандидатів в усиновлювачі видає їм направлення для знайомства з дитиною до служби у справах дітей за місцем перебування дитини. Якщо контакт з дитиною встановлено, ви подаєте заяву про бажання усиновити дитину до Служби у справах дітей, на території якої перебуває дитина.

Служба у справах дітей за місцем проживання (перебування) дитини протягом десяти робочих днів з'ясовує – чи згодна дитина на усиновлення та готує проект висновку про доцільність усиновлення, і відповідність його інтересам дитини.

Завершальною стадією при здійсненні усиновлення є судове засідання про усиновлення, після якого дитина стає членом Вашої сім'ї.

Реклама

Усиновлена дитина зберігає права, які вона мала до усиновлення, а саме – на пенсію, інші соціальні виплати, а також на відшкодування у зв'язку з втратою годувальника.

Таємниця усиновлення забезпечується відповідно до статей 229- 231 Сімейного Кодексу України.

Ми допоможемо Вам розкрити обійми великому людському щастю – щастю ростити та виховувати у сім'ї дитину. Ми готові разом з Вами вчитися «мові» батьківської любові. Ми готові шукати разом з Вами шлях до серця дитини.

Служба у справах дітей Мукачівської РДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно