Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Мукачівщині біля пам’ятника трагічно загиблим у 1983-му році закарпатцям відслужили панахиду

На Мукачівщині біля пам’ятника трагічно загиблим у 1983-му році закарпатцям відслужили панахиду

На Мукачівщині біля пам’ятника трагічно загиблим у 1983-му році закарпатцям відслужили панахиду
У середу майже два десятка представників греко-католицького та православного духовенства відслужили панахиду біля пам’ятника загиблим у с. Залужжя Мукачівського району. Саме 22 вересня двадцять...

У середу майже два десятка представників греко-католицького та православного духовенства відслужили панахиду біля пам’ятника загиблим у с. Залужжя Мукачівського району.

ВІДЕО ДНЯ

Саме 22 вересня двадцять сім років тому в напрямку Іршавщини рухався автобус приміського сполучення. Його водій не знав, що в Залужжі розлита цистерна з лаком. Від теплої сонячної погоди та іскри від вихлопної труби автобуса суміш зайнялася. Двадцять дев'ять людей тоді згоріло заживо.

Як зазначив у своєму виступі заступник голови районної ради Михайло Менчук, ці люди зазнали пекла на землі. Вони ще були зовсім юні. Мали свої мрії та планували створювати сім'ї. Однак через страшний і прикрий випадок не судилося. Дай Бог, щоб така трагедія ніколи не повторилася, -- резюмував посадовець.Як кажуть, людина жива доти, доки про неї живе пам'ять.

Реклама

І на цей раз до пам'ятника прийшло чимало родичів загиблих та небайдужих до чужого горя. Зі словами скорботи до присутніх звернулися протосинкел Мукачівської греко-католицької єпархії Михайло Баник, настоятель Успенського храму с. Арданово Йосиф Ярема, автор ідеї встановлення пам'ятника загиблим, екс-голова районної ради Степан Бобик.

За упокій душ померлих прийшли помолитися радники голови райради Петро Король, який займався організацією заходу і свого часу брав участь у встановленні пам'ятника, та Юрій Бісьмак, Арданівський, Доробратівський сільські голови Михайло Станинець та Ірина Ваш.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно