Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородська регата цього року побила кілька рекордів

Ужгородська регата цього року побила кілька рекордів
У регаті взяли участь майже 120 учасників у складі 25 команд.
ВІДЕО ДНЯ

По-перше, в регаті взяли участь майже 120 учасників у складі 25 команд. А якби можна було підрахувати глядачів на мостах, берегах і набережних, то й цей показник став би рекордним!

По-друге, серед учасників, а за підсумками ще й серед переможців, – міський голова Богдан Андріїв. Це доводить остаточне визнання змагань і статус Ужа як судноплавної річки. По-третє, цьогорічні учасники проходили посвяту забортною водою найбільшої річки Закарпаття – Тиси.

Реклама

Вразила й географія змагань – до Ужгорода долучилися Мукачево, Свалява, Чинадієво й інші населені пункти Закарпаття.

Неочікуваною стала участь у змаганнях міського голови Богдана Андріїва – він очолив екіпаж саморобного човна «Ужгородський замок».

Реклама

«У команді нашого судна двоє осіб – Роман Мегела і я, капітан і штурман… Я вперше беру участь у цьому чудовому заході. По-перше, це своєрідна форма популяризації і підтримки здорового способу життя. По-друге, є у нас така думка, яку ще мають оцінити експерти. Було б непогано у районі Боздоського парку облаштувати дамбу, аби підняти рівень річки Уж хоча б на метр, аби нею могли ходити прогулянкові човни, катамарани… Це б прикрасило набережну, та й у містян і туристів з′явилася б можливість цікаво проводити своє дозвілля на природі. Наразі хочемо спроектувати, як би то могло виглядати у майбутньому. Але все це треба узгодити з екологами, захисниками природи й іншими фахівцями, щоб не нашкодити довкіллю. Не вважаю, що чиновники мають ховатися за високими стінами. Взяти участь у Регаті – це чудовий привід і спосіб поспілкуватися з ужгородцями. Думаю, наступного року й депутатський корпус долучиться до ініціативи, а зараз вони, мабуть, вболівають десь на набережних або пішохідному мосту…», – сказав Богдан Євстафійович.

Варто наголосити й на благодійній місії «Ужгородської регати». Перший великий виграш переможців дістався волонтерам. Міський голова одразу після нагородження передав грошовий виграш Руху підтримки закарпатських військових.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно