Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Восени все вирішиться: за пункт ПДР, який виконує мала кількість водіїв, хочуть карати штрафами

Восени все вирішиться: за пункт ПДР, який виконує мала кількість водіїв, хочуть карати штрафами

Восени все вирішиться: за пункт ПДР, який виконує мала кількість водіїв, хочуть карати штрафами

Вже на початку осені Верховна Рада розгляне законопроект №6720 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо безпечного перевезення дітей в автотранспортних засобах)".

ВІДЕО ДНЯ

Нові зміни пропонують встановити адміністративну відповідальність для водіїв, які нехтують обов’язковою вимогою пункту 21.11 правил дорожнього руху, що забороняє перевозити дітей, зріст яких складає менше 145 см і віком до 12 років без використання спеціальних крісел.

Таке нововведення його автори пояснюють тим, що кожного дня в Україні у ДТП гине близько 20 людей і більше 100 отримують травми, при цьому чималу частину серед постраждалих складають діти. Отож народні обранці пропонують закріпити обов’язковість перевезення дітей у спеціальних кріслах на законодавчому рівні та внести відповідні зміни в ст. 16 закону "Про дорожній рух". Окрім цього, за таке порушення планується виписувати штраф на 255-340 грн.

Реклама

Експерти стверджують, що звичайні автомобільні сидіння і ремені безпеки не гарантують захисту пасажира, зростом менше 145 см. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, використання автокрісел зменшує смертність серед дітей у ДТП на 54%, а ризик отримання травм – на 70%.

Зазначимо, що тільки менше половини українських батьків користуються автомобільними кріслами для дітей. У свою чергу, в країнах ЄС використання дитячих автокрісел є обов’язковим вже близько 20 років.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно