Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як закарпатські десантники День ВДВ святкували

Як закарпатські десантники День ВДВ святкували
ВІДЕО ДНЯ

Цьогоріч 2 серпня полонина Руна вже у шостий раз на День високомобільних десантних військ приймала у себе активістів ГО Закарпатського обласного осередку "Ніхто крім нас".
Саме тут, на висоті 1482 метри над рівнем моря,  в 1944 році висадкою десантників-диверсантів було покладено початок десантних традицій на Закарпатті. 

Цьогоріч під знаменами організації зібралося понад 100 колишніх десантників з Ужгорода, Перечина, Сваляви, Міжгір’я, Мукачева та Берегова. Серед них: воїни-афганці, учасники інших бойових дій, атовці зі 128-ї окремої гірсько-піхотної Закарпатської бригади. Також до цих мужніх чоловіків приєднався і легендарний боєць "Донбасу" Вадим Бабич (позивний "Хабіб").

Реклама
Читайте також:
Як молоді командири виконують обов’язки в зоні АТО

За традицією, вшанування почалося в обласному центрі з покладання квітів полеглим бійцям до обеліску "Скорботна Мати" та меморіалу загиблим учасникам АТО.

Реклама

"Цей день на полонині Руна – це наша шана і подяка всім, хто зі зброєю в руках захищав рідну землю в роки Другої світової війни, служив у частинах ВДВ у післявоєнні роки, брав участь у локальних конфліктах сучасності, а також тим, хто зараз  продовжує бойові традиції десантників", – наголосив у своєму виступі Михайло Куцкір.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно