Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачево зняли з космосу

Мукачево зняли з космосу
Перший в Україні супермаркет космічних знімків – компанія ТВІС – повідомляє, що в Україну надійшли супутникові знімки міста Мукачево високої роздільної здатності 50 см/піксель. 8 вересня 2009 року...

Перший в Україні супермаркет космічних знімків – компанія ТВІС – повідомляє, що в Україну надійшли супутникові знімки міста Мукачево високої роздільної здатності 50 см/піксель.

ВІДЕО ДНЯ

8 вересня 2009 року з висоти 681 км супутник GeoEye-1 сфотографував Мукачево, а точніше відсканував, адже супутник сканує поверхню Землі, діючи як факс або сканер.

Знімок має високоточну географічну прив'язку, тому його можна використовувати як готову супутникову карту масштабу 1:5000, вимірювати довжину і площу об'єктів прямо на знімку.

Реклама

Запущений у вересні 2008 року GeoEye-1, має найбільше розрізнення серед всіх комерційних супутників, власником апарату є американська компанія GeoEye Inc. (США).

Тепер мешканці і гості міста можуть побачити Мукачево у високій якості з висоти пташиного польоту, а місцева влада має можливість отримати картину фактичного використання землі, виявити зони екологічної небезпеки, місць незаконних земельних захватів і сміттєзвалищ, оцінити стан парків, а також оновити чергову карту міста.

Реклама

Нагадаємо, що в Україні космічні знімки з високою роздільною здатністю не мають обмежень секретності і можуть вільно розповсюджуватись (з дотриманням ліцензійних прав) на електронних та паперових носіях.

Джерело: Міська газета "Мукачівська Ратуша"

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно