Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У 128-й бригаді новий командир

У 128-й бригаді новий командир

Командиром Закарпатської 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади призначено Героя України підполковника Сергія Собка.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляє прес-служба бригади.

"Для мене велика честь прийняти командування саме 128-мою бригадою. Під командуванням полковника Шаптали ви побували у найзапекліших боях та проявили неймовірний героїзм, мужність та самовідданість. Я відчуваю колосальну відповідальність перед вами та вашими близькими. Загострення зовнішньополітичної ситуації вказує на те, що в нас попереду серйозні випробування, протистояти яким цілком по силах одній з кращих бригад в Україні", – зазначає новопризначений командир Герой України Сергій Собко.

Реклама

Водночас командир бригади у 2014-2017 рр. Герой України полковник Сергій Шаптала повідомив:

"Ми з вами пережили разом три складних роки, три роки війни на найзапекліших ділянках східного фронту. Я ніколи не зможу цього забути. В самі важкі та трагічні для всіх нас моменти я пишався вашим бойовим духом, вашою самовідданістю та злагодженістю. І дякував долі за велику честь бути вашим командиром. Колектив бригади став моєю родиною, яку мені важко лишати. Проте, я впевнений у вашому новому командирі. Ви – загартована в боях славетна бригада. Він – досвідчений і прогресивний. Вам разом здобувати Перемогу! Щиро вдячний кожному з вас за довіру, за вашу підтримку і доблесну службу!"

Реклама

Новий командир вже приступив до виконання своїх обов’язків.

Довідково: від початку війни на Сході України військовослужбовці 128-мої бригади у складі БТГр брали участь у рейдових заходах в Луганській області, пробивали коридор до Луганського аеропорту, героїчно утримували Дебальцевський плацдарм впродовж кількох місяців. Боронили рубежі на Луганському та Донецькому напрямках.

Сергій Собко з початком російської збройної агресії командував механізованим батальйоном 30-ї ОМБр. 27 липня 2014 року батальйонна тактична група під його керівництвом разом із десантниками 95-ї бригади взяла стратегічний плацдарм Савур-могила. Його батальйон забезпечував вихід підрозділів Збройних сил і Прикордонної служби з оточення біля кордону з Росією. Протягом липня-вересня 2014 року виконував завдання на території Луганської області. На початку 2015 року брав участь у боях в районі Дебальцеве, зі своїми бійцями прикривав відхід наших військ з оточення. За час війни отримав звання підполковника, призначений на посаду заступника командира бригади. За особисту мужність, самовідданість та високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, Сергію Собку присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (23 березня 2015).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно