Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У мережі опублікували неймовірне відео про дві родзинки Мукачева

У мережі опублікували неймовірне відео про дві родзинки Мукачева

У мережі опублікували неймовірне відео про дві родзинки Мукачева

Мукачево – місто відоме на всю Україну. І не лише. Тут часто можна зутріти як українських, так і закордонних туристів.

ВІДЕО ДНЯ

Є в місті над Латорицею дві будівлі, які щороку приваблюють тисячі туристів. Йдеться про мукачівську ратушу та замок Паланок. Кожна з будівель вражає красою та має давню історію.

Мукачівська ратуша – триповерхова адміністративна будівля, збудована 1904 році у стилі неоготики. У 1898 році було оголошено конкурс на проект ратуші. Участь брало 12 проектів серед яких переміг проект будапештського архітектора Яноша Бобули молодшого.

Реклама

Закладення підвалин майбутньої резиденції відбулось 23 липня 1903 року. У підвалини була замурована капсула зі зверненням до нащадків та статистичною інформацією. В одному з документів говориться:

"Дай то Сотворитель, щоб новозбудована міська резиденці стала пильним захисником закону та правопорядку, вихідним джерелом загального поступу та розвитку культури, провідником найпалкішого патріотизму та поширювачем національної освіти! Якщо в майбутньому цей рукопис побачить світло, нащадки нехай дізнаються, що чисельність нашого міста з 1553 житловими будівлями складала загалом 14 416 душ, з яких 2 751 римо-католики, 3 493 греко-католики, 1 590 євангелістів реформатів августинського віросповідання, 6 657 ізраільтян, 38 баптистів (уніатів) та 1 безконфесійний. У місті знаходиться 1 римо-католицька, 1 греко-католицька, 1 реформатська та 2 ізраільтянські церкви, з такою ж чисельністю душпастирства."

Реклама

Читайте також: Мукачівську ратушу показали з висоти пташиного польоту

На ратушній вежі — годинник-куранти, виготовлений Йосипом Шовінським, – на той час він входив до числа п’ятірки найкращих баштових годинників у Європі. Механізм курантів зі сталі, а підшипники з бронзи.

Мукачівський замок – найцінніша історична і воєнно-архітектурна пам’ятка Закарпаття XIV-XVII століть. Замок побудований на горі вулканічного походження заввишки 68 м, значно перебудований подільським князем Федором Корятовичем, а з часом представниками трансильванського роду Ракоці з навколишніми водяними ровами, чотирнадцятьма бастіонами та вежами, й вбитими в землю загостреними колодами – паланками.

Реклама

Читайте також: За перше півріччя замок "Паланок" відвідало 125 тисяч туристів

З 1685 по 1688 р. замок пережив одну з найбільших облог, яку здійснили війська Австрійського імператора. Керувала обороною замку вдова князя Ференца І Ракоці Ілона Зріні. Після захоплення замку австрійці його реконструювали, що зробило його найсильнішою фортецею на сході Австрійської імперії.

Туристично-інформаційний центр Мукачева опублікував чудове відео, на якому у всій красі показано і ратушу, і замок. Відео неабияк сподобалося і закарпатцям, і гостям краю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно