Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як на Закарпатті коні лікують людей

Уже 5-ий рік у Виноградові працює кінний центр «Селід». Тут живуть і лікують людей 6 коней.

ВІДЕО ДНЯ

Сім’я Маргітичів до процесу іпотерапії підходить комплексно, включаючи не тільки лікувальні методики, а й ігрові практики та індивідуальні програми. Плюс до оздоровлення – і навколишня гірська місцевість, і усі природні дари.

Пан Ергард із дружиною Ілдикою пройшли спеціалізоване навчання в Угорщині, старша донька подружжя Еміка отримала європейський сертифікат як спеціаліст з верхової їзди та іпотерапії.

Реклама

Тутешні коні також спеціально підготовлені як для сеансів верхової їзди, так й іпотерапії, тварини спокійні та врівноважені. Дуже важливо враховувати будову спини коня та його ворс, щоби дитині було комфортно сидіти верхи.

 

Реклама
Читайте також:
Ужгородський кінь Дайміо виборов срібло на Чемпіонаті України з триборства

Оздоровчі сеанси відбуваються за індивідуальною програмою в ігровій формі. Під час занять людей супроводжує тренер. Спілкування з кіньми може бути корисним усім без винятку дітям.

Лікувальний ефект зумовлений дією двох чинників – психогенного і біомеханічного. Комплексна дія їх на організм сприяє поліпшенню функціонування всіх його органів, тканин і систем.

Реклама

По суті іпотерапія є формою лікувальної фізкультури, в якій інструментами реабілітації є кінь, сам процес верхової їзди та фізичні вправи, які виконує людина під час рухів верхи. До активної роботи залучаються всі групи м’язів. Докладніше про коней, які лікуюють людей, дізнаєтеся із сюжету.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно