Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • 22-річну дівчину вкусила змія: у лікарні потерпілій відмовили у протиотруті

22-річну дівчину вкусила змія: у лікарні потерпілій відмовили у протиотруті

22-річну дівчину вкусила змія: у лікарні потерпілій відмовили у протиотруті
Дівчина поверталася додому, несла на руках сина. В траві не помітила змію і наступила на неї. Родичі викликали швидку, і Стефанію доставили до Рахівської райлікарні. Лікарі повинні були відразу ввести сироватку проти зміїної отрути, але не зробили цього.

На Закарпатті 22-річній дівчині відмовили в протиотруті після укусу змії.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляється в сюжеті "Подробиць".

Дівчина поверталася додому, несла на руках сина. В траві не помітила змію і наступила на неї.

Реклама

"Обвилася навкруг ноги і вкусила. Я відскочила і вона поповзла геть. Нога боліла і було не добре", - розповіла потерпіла.

Родичі викликали швидку, і Стефанію доставили до Рахівської райлікарні. Лікарі повинні були відразу ввести сироватку проти зміїної отрути, але не зробили цього. Пояснили тим, що її немає.

Реклама

"Вони хотіли гроші за сироватку. Вони не просили, але оскільки було сказано, згідно їх слів, я зрозумів: от нема, сироватка – дорога, більше 10 тисяч і тому подібне", – розповів Михайло Тулайдан, батько потерпілої.

Про те, що препарату немає, журналістам по телефону підтвердив і завідувач травматологічним відділенням, де знаходилась хвора.

"Її взагалі немає, якщо так узяти розібратися. Узагалі, думаю, по області мало де є на даному етапі", – повідомив Василь Гриник, завідувач травматологічного відділення Рахівської районної лікарні.

Реклама

Але коли журналісти приїхали в лікарню, сироватка з’явилася. Завідувач відділенням інтенсивної терапії запевняє – вона була і раніше. І показує ампули – таких, каже, на весь район – цілих дві. Просто завтерапією про це не знав.

Ужгородський лікар Віктор Петров вважає інакше. Він впевнений – при укусі змії ввести протиотруту необхідно, причому в перші години.

"Якщо втратити час і сиворотку увести не вчасно, людину можна втратити, тому що розвивається так званий синдром – порушення згортання крові і людина гине від цих токсичних впливів", – стверджує Віктор Петров, лікар-інфекціоніст.

На третій день – нога у Стефанії розпухла і посиніла. Лікарі виправдовуються – боялися, що після введення сироватки у пацієнтки може розвинутися анафілактичний шок.

Але призначене лікування, кажуть рідні, чомусь не дає результатів. Тому вирішили перевести Стефанію в іншу лікарню. Медики не проти і запропонували пацієнтці написати розписку про те, що претензій до лікарів у неї немає.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно