Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Проведено обстеження стану рейсових автобусів, які курсують у Мукачівському районі

Проведено обстеження стану рейсових автобусів, які курсують у Мукачівському районі

Цими днями, з метою попередження та профілактики аварійності на пасажирському автотранспорті, підвищення дисциплінованості водіїв та технічної готовності автотранспорту, призначеного для перевезень громадян, керівництвом Мукачівської РДА було проведено черговий огляд технічного стану рейсових автобусів, які обслуговують населені пункти Мукачівщини.

ВІДЕО ДНЯ

Обстеження відбувалося на території автостанції міста Мукачево за участі виконуючого обовязки голови Мукачівської РДА Андрія Данканича, директора ДП «Диспетчерська служба пасажирських перевезень» Георгія Горвата та начальника Мукачівського міськрайонного відділу управління ДСНС України в Закарпатській області Василя Голиша, – зазначає пре-служба Мукачівської РДА.

Цього дня санітарний, технічний та протипожежний стан було перевірено близько в 20-ти рейсових автобусах.

Реклама

Під час огляду особлива увага зверталася на справність запасних та аварійних виходів, укомпектованість засобами протипожежної безпеки та факти незаконного переобладнання автобусів, зокрема, на наявність у моторних відсіках утеплюючих засобів, непередбачених виробником, але які самовільно можуть встановлювати водії.

В результаті – санітарний та технічний стан авторанспорту комісією визначено як задовільний, проте, виникло ряд питань до дотримання водіями правил протипожежної безпеки.

Реклама

Так, Василь Голиш зауважив часті порушення в утриманні та експлуатації вогнегасників, повторного технічного їх обслуговування. Та основним недоліком виявилася майже повна відсутність в перевірених автобусах кислотних вогнегасників, наявність яких передбачена законодавствам.

Та, незважаючи на ряд порушень, під час перевірки були й моменти гордості за водіїв.

Так, приємно вразив як санітарним, так і технічним станом автотранспорту водій автобуса маршрутом Мукачево – Куштановиця. «Хоча автобус вже і не новий, але відразу помітно, що людина дбає як і про стан техніки, так і про добробут та комфорт пасажирів», – зауважив в. о. голови РДА Андрій Данканич.

Реклама

За результатами перевірки буде скликано нараду при голові райдержадміністрації з перевізниками Мукачівського району, на якій їм і буде доведено інформацію про результат обстеження та дано відповідні доручення для виправлення виявлених недоліків.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно