Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Антон Геращенко розповів про стрілянину в Мукачеві

Радник Міністра внутрішніх справ України в інтерв’ю одному із видань розповів про хід розслідування та вироки особам, які причетні до стрілянини в Мукачеві.

ВІДЕО ДНЯ

– У липні із залу суду були звільнені четверо учасників «стрілянини в Мукачево». Чому? І де решта «стрілків»?

– Двоє загинули в дорожньо-транспортній пригоді в Дніпропетровській області, кілька людей знаходяться в розшуку, в тому числі керівник цього угруповання, який, взагалі-то, своїми діями створив її і призвів до того, що сталося.

Реклама

Я був членом комісії з розслідування подій у Мукачеві. Я був на цій вулиці. Я бачив сліди крові загиблого хлопця, який отримав кулю в голову. Я знаю цю справу досить добре і можу судити про нього. Можу сказати наступне, перше, засоби масової інформації, транслюючи інформацію про те, що нібито люди звільнені від усього, сказали неправду. Люди отримали терміни судом. Ці турміни були по три-чотири роки відповідальності. Але оскільки вони потрапляли під «закон Савченко», тому їх випустили в залі суду. Це теж до питання про оптимальність даного закону.

Друге, в тій ситуації, яка була на відеокамері, відображена і опублікована в ЗМІ, Ви бачили, що хтось був, хто вистрілив, і куля привела до смерті дуже молодої людини, який став початком цієї історії. Хтось приїхав на зустріч з народним депутатом, і проводив там бесіди за чашкою кави, з мотивами, які слідству відомі, але публіці були представлені патріотичними – це далеко не так, і далі були випадки, коли була випущена ракета з гранатомета, була стрілянина в бік співробітників поліції вже в іншій точці, в місці, деперехрестя доріг і заправка...

Реклама

Слідство визначає вину кожного. Якщо є 15 осіб, хтось із них просто стояв, то йому не можна давати великий термін позбавлення волі тільки за те, що він там був присутній. Міра провини повинна визначена бути у кожного. Той, хто стріляв в голову хлопцеві, який загинув – повинен отримати максимальний термін. Організатор групи, який створив групу людей, що їздять безперешкодно по Закарпатській області зі зброєю, і наводять страх на громадян, він повинен отримати відповідальність. Він ховається від слідства вже більше двох років, з часом його знайдуть і, з часом, він відповість. Тому це той приклад, коли засоби масової інформації помилково транслювали інформацію.

Я, коли побачив ці новини, зв’язався зі слідчим прокуратури, який вів цю справу, він мені розповів в деталях про те, що сталося. І також, для інформації, прокуратура подала апеляцію і вимагає більшого покарання для тих людей, які були судом присуджено до невеликих термінів відповідальності.

Відео дивитись з 11:00 хвилини

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно