Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Журналісти розповіли про маловідоме озеро, яке з року в рік все більше привертає увагу туристів

Журналісти розповіли про маловідоме озеро, яке з року в рік все більше привертає увагу туристів

Журналісти розповіли про маловідоме озеро, яке з року в рік все більше привертає увагу туристів

Серед смерекового та букового лісу НПП «Синевир»– справжня перлина – Дике озеро або Озірце. Високогірна водойма лежить на північно-східному схилі гори Гропи.

ВІДЕО ДНЯ

Шлях до нього неблизький – не один кілометр лісовою стежкою вгору. Однак, ті, хто їх подолав – не розчаровуються. Озеро насправді зачаровує. Б

іля Дикого озера зведені дві колиби, які слугують туристам на випадок дощу, побачити тут можна і відпочивальників, які прямо на березі розбивають табори. Милуватись цією водоймою можна з усіх боків, адже навколо озера прокладена стежка, що дозволяє обійти його по периметру. Оскільки місцевість довкола водойми заболочена, на окремих ділянках стежку вкрили дерев’яними дошками. Є тут і два оглядові майданчики.

Реклама

А от купатись в озері категорично заборонено, хоч цим правилом туристи нерідко нехтують. У середньому глибина водойми 10-15 метрів. Живиться Дике озеро – підземними і дощовими водами. Ця природна водойма знаходиться на висоті тисячу метрів над рівнем моря, а це на сто метрів вище ніж Синевир.

На поверхні водойми – багато плаваючих рослин, які своїм корінням тримаються за вітровальні дерева, що лежать на дні озера. Місцями вони вкрили водойму настілки щільно, що здаються берегом. Та насправді, якщо туди ступити, можна провалитись.

Реклама

Дике озеро з року в рік все більше привертає увагу туристів. Та поки, на щастя , відпочивальники тут свідомі. Навколо водойми сміття не побачити. Більше – у сюжеті «М-студіо».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно