Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Де на Закарпатті найбільше ліс вирубують

Де на Закарпатті найбільше ліс вирубують

Несанкціонованих рубок закарпатського лісу – на 6 мільйонів гривень.

ВІДЕО ДНЯ

Такі дані за перше півріччя 2017-го під час брифінгу повідомив очільник лісової галузі області Валерій Мурга. Наразі найбільше випадків таких рубок у Ясінянському лісомисливському-господарстві – 20 (втрачено 1575 тисяч гривень), Тячівському – 13 (665,1 тисяч гривень), Великоберезнянському – 14 (644,7 тисяч гривень), Перечинському – 30 (607,9 тисяч гривень). До суду передано 36 справ, наразі 15 з них вже розглянуто і згідно рішення суду накладено стягнень на 266 тисяч гривень.

"Біля 4 тисяч випадків було зафіксоване за аналогічне півріччя 2016-го, тепер ця цифра вже значно зменшена (хоч ще і є) – це 1142 кубометри, це практично 116 випадків, усі матеріали передано у правоохоронні органи. Понесли покарання 50 осіб – представників лісової охорони, три з них – звільнені, щодо одного порушена кримінальна справа. По браконьєрству у нас тільки одна кримінальна справа. Де на розгляді також і лісова охорона. Це у Рахівському районі, зараз іде процес розслідування", – зазначає Валерій МУРГА, начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Реклама

Підняли також і обговорювану у мережах тему – поширення африканської чуми свиней. Лісівники повідомляють: відстріл диких кабанів у лісовому фонді Закарпаття розпочали 15 серпня, уже сформовано понад 50 бригад. Наразі проведено відстріл 7 диких кабанів, а експертизу проведено тільки однієї тварини. Усі відомості будуть оприлюднені згодом.

Більше детально – у відеосюжеті.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно