Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Нову об’єднану територіальну громаду на Закарпатті формують місто Виноградів і село Букове

Нову об’єднану територіальну громаду на Закарпатті формують місто Виноградів і село Букове

Нову об’єднану територіальну громаду на Закарпатті формують місто Виноградів і село Букове

Найтепліше місто Закарпаття і його полунична «столиця» Виноградів за площею території (32.09 кв. км), кількістю населення (25500) та за вигідним природно-географічним розташуванням для інвестицій (до кордону з Угорщиною – 16 км., Румунією – 10 км.) уже давно відчуває ті обмеження, які накладає на його розвиток статус міста районного значення. Тим часом місто володіє унікальним виробничим природним та рекреаційним потенціалом, у ньому розташовані визначні історичні пам’ятки. Найпопулярніші з них - ботанічний заказник державного значення «Чорна гора» з однойменною назвою вершини вулканічного походження і привабливою сучасною зоною відпочинку, що гармонійно співіснує з величавою і повноводною Тисою, санаторій з термальною водою «Теплиця», руїни замку Канків, палац Перені.

ВІДЕО ДНЯ

Єдиним шляхом розірвати пута такого не надто втішного нині статусу є створення Виноградівської міської ОТГ, – зазначає Закарпатське РВ АМУ.

Нещодавно цим же шляхом пішли й інші райцентри Закарпаття – міста Тячів, Іршава і Перечин, які сформулювали міські ОТГ спільно із суміжними селами і уже досягли помітних результатів у розвитку інфраструктури своїх населених пунктів та позитивним змінам якості життя. З ініціативи міського голови Виноградова Івана Бочкая цими днями відбулася  робоча зустріч за участі сільського голови с. Букове Юрія Петровки та консультантів Закарпатського РВ АМУ. Мова йшла про можливість практичного заснування законодавчо-нормативних актів по добровільному формуванню потенційної Виноградівської міської об’єднаної територіальної громади (ОТГ), ініціативу щодо створення якої висловила сільська рада суміжного села Букове.

Реклама

Теоретично місто Виноградів і село Букове ще можуть встигнути сформувати Виноградівську міську ОТГ, перші вибори в якій можуть відбутись ще до кінця нинішнього року, адже ЦВК на своєму засіданні 18 серпня внесла зміни у процедуру оголошення перших виборів в ОТГ. Відтепер такі вибори можуть бути призначені до кінця поточного року на будь-яку неділю грудня крім останньої, а Центральна виборча комісія продовжує очікувати надходження звернень від обласних державних адміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів в інших громадах, які вже об’єдналися, або мають намір об’єднатися. Але практично здійснити всі необхідні організаційно-правові заходи, а особливо отримати позитивний висновок ОДА, буде дуже і дуже непросто. Не дивлячись на це, схоже, і Виноградівська міська, і Буківська сільська ради починають процес формування ОТГ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно