Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В одному з районів Закарпаття буревій наробив чимало лиха

В одному з районів Закарпаття буревій наробив чимало лиха

Буревій, що пронісся Рахівщиною, повалив 71,5 гектара лісу та завдав клопотів працівникам лісгоспу. Як повідомив директор ДП “Рахівське ЛДГ” Володимир Приступа, під владою стихії опинилися лісові насадження Говерлянського, Білотисянського, Щаульського, Устєріцького та Богданського лісництв. Найменший удар припав на Богданське лісництво.

ВІДЕО ДНЯ

Більшість повалених дерев підійдуть на переробку. Завдання всіх служб підприємства в тому, щоб оперативно організувати розчистку всіх ділянок, поки деревина не втратить своїх якостей і не перетвориться на дрова.

Читайте також:
Негода, яка пронеслась Закарпаттям, повалила дерева
Реклама

Упоратися треба за 2,5-3 місяці. Як зазначають у прес-службі Закарпатського ОУЛМГ, зі збутом проблем немає. Залучити доведеться всю техніку та людей, партнерів, що надають послуги. Попрацювати на повну потужність.

Наразі працівниками держлісгоспу, згідно Санітарних правил України, проводяться санітарно-оздоровчі заходи з приведення постраждалих насаджень до належного стану. Уже розчищаються вітровальні ділянки та проводяться подальші обстеження пошкоджених ділянок лісу разом із представниками Закарпатського лісопатологічного пункту ДСЛЗП (Іванофранківськлісозахист) для визначення території лісових угідь, які будуть у найближчий час розчищені та засаджені молодими деревами вже наступної весни.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно