Мукачівський ресторан потрапив у "ТОП-10 ресторанів української кухні, в яких варто побувати кожному"
Українська кухня – це смачно, ситно та різноманітно. Кулінарні традиції нашої країни складалися протягом багатьох століть, і зараз борщ, вареники, галушки, сирники, деруни, узвари та киселі популярні не лише в Україні, але й далеко за її межами.
ВІДЕО ДНЯПроаналізувавши думки експертів у галузі ресторанної індустрії, любителів поїсти, а також ґрунтуючись на щорічному списку найкращих ресторанів, пропонуємо ознайомитися з добіркою атмосферних закладів, у яких можна покуштувати страви справжньої української кухні.
"Грибова Хата", Буковель
РекламаГотельно-ресторанний комплекс "Грибова Хата" – це унікальний заклад у формі гриба, який дивує відвідувачів не тільки незвичайним екстер’єром та інтер’єром, але й чудовими стравами гуцульської та національної української кухні. Страви тут готують у печі, грилі та на дровах.
У "Грибовій Хаті" можна поласувати домашніми ковбасами, грибною юшкою, баношом, гуляшем з кнедликами, карпатським чаєм, домашніми наливками та вишуканими винами.
РекламаГрибова Хата
"Канапа", Київ
РекламаПротягом декількох років ідея ресторану-салону "Канапа" розроблялася ресторатором Дмитром Борисовим і музикантом Олегом Скрипкою. Зрештою відкрився ресторан, де можна замовити страви української кухні, приготовані за дореволюційними рецептами, а також спробувати вино від національних виробників.
Меню закладу ділиться на дві частині: традиційні рецепти і нестандартні сучасні інтерпретації популярних українських страв. Відвідавши Канапу, можна оцінити смак карасів у сметані, котлет по-київськи, голубців, полтавських галушок, чорних вареників з судаком і навіть сала в шоколаді.
Канапа
"О’Панас", Київ
Фольклорний заклад зі справжньою українською кухнею, що знаходиться в самому центрі столиці в мальовничому парку імені Тараса Шевченка. У меню ресторану можна побачити юшку, домашні ковбаси, асорті з сала, деруни, голубці, вареники, банош, українські вина та багато іншого.
РекламаО’Панас
"Спотикач", Київ
Цей ресторан дивує відвідувачів оригінальною радянською обстановкою і, в той же час, українським антуражем. Тут клієнтам пропонують все для ситного застілля: деруни зі сметаною, голубці, кров’янку, борщ, смажені карасі, вареники в кольорах українського прапора, морс, кисіль, журавлинівку, хріновуху і звичайно ж солодкий алкогольний напій спотикач.
Спотикач
"Хуторок коло моря", Одеса
На пляжі Ланжерон розташувався колоритний ресторан, де можна покуштувати різні соління, сало з часником, м’ясо по-домашньому, борщ із пампушками, деруни з грибами, вареники та унікальні одеські страви з риби. Запити смачну їжу можна морсом або узваром.
РекламаХуторок біля моря
"Старий млин", Тернопіль
Самогонна ресторація "Старий млин" дивує відвідувачів стравами, приготованими за старовинними гуцульськими рецептами: це і сільський хліб з печі, і копчені ковбаси з шинкою, і домашні лікери та наливки. Також тут пригощають фермерськими сирами і пропонують спробувати страву під назвою "український наркотик".
Старий млин
"Кіфлик", Київ
РекламаЕтно-кафе "Кіфлик" пропонує своїм гостям закарпатські сири, банош, домашню ковбасу різних видів, грибну поливку, крумплю – картоплю по-закарпатськи, бограч, гуляш, карпатський джин, смачні настоянки і багато іншого.
Кіфлик
"Гуляй поле", Дніпропетровська область, с. Піщанка
Ресторан-готель "Гуляй поле" пропонує відвідувачам різносоли з грибів та овочів, домашні салати, сало з гірчицею, український борщ, деруни з грибами і сметаною, картоплю в горщику, козацький куліш, вареники з картоплею, капустою, вишнями і малиною, сирники, компот, узвар і квас. Також тут можна замовити настоянки на будь-який смак.
Гуляй поле
Реклама
"Гридниця", Львівська область, Олеський замок
Раніше гридницею називали спеціальне місце в замку, відпочивали так звані "гридні" – княжа дружина, шляхтичі, охорона. Ресторан "Гридниця" в мальовничому містечку Олесько – це яскрава стилізація середньовічної епохи і спроба передати древній дух магії і романтизму.
Тут можна замовити українські салати, соління, борщ, грибівку з галушками, куліш, гірську форель, ребра по-старольвівськи, печені ковбаси, вареники, шкварки, трав’яний карпатський чай, наливки і багато іншого.
Гридниця
"Міленіум", Мукачево
РекламаУ меню ресторану відвідувачі зможуть знайти борщ, солянку, бограч-гуляш, форель і скумбрію на мангалі, грибні деруни, банош, асорті з солінь, закарпатські закуски, рулети і смачні десерти. Також тут можна замовити смачні вина Закарпаття.
Міленіум