Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У мукачівських школах пролунав перший дзвоник

У мукачівських школах пролунав перший дзвоник
Перший день осені — свято смутку і радості для всіх школярів: сумують, тому що чудове літо закінчилось, як завжди несподівано, а черговий довгий і складний навчальний рік лише почався. Але є привід й...

Перший день осені — свято смутку і радості для всіх школярів: сумують, тому що чудове літо закінчилось, як завжди несподівано, а черговий довгий і складний навчальний рік лише почався. Але є привід й для щастя — зустрічі з шкільними друзями, довгожданий дзвінок на перерву, а головне — нові цікаві відкриття. Тому для школярів молодшого, середнього і старшого віку 1 вересня — завжди святковий і урочистий день.

ВІДЕО ДНЯ

Першого вересня традиційно відзначається День знань, який символізує початок нового навчального року в усіх навчальних закладах країни - події національного масштабу. Мабуть, у такий день багато хто пригадає для себе висловлювання мудрих людей, якi варто взяти до уваги на все життя. "Знання - це скарб, а вмiння вчитись - ключ до нього". "Знання тiльки тодi знання, коли воно набуте зусиллями думки, а не пам'яттю". "Доводити людинi потребу знань - це все одно, що переконувати її в корисностi зору". Правда, і сам час, особливо сьогодні, настiйно диктує: не хочеш вiдстати вiд життя - учись! Тому важко сказати, чого в цей день більше - свята чи налаштування на роботу в усіх учасників навчального процесу.

Традиційно, цього дня в школах Мукачева та району проходять урочисті лінійки, присвячені початку навчального року. З особливою урочистістю зустрічають в школах першокласників.

Реклама

Хоча, у вищих навчальних закладах, як правило, свято обходиться без лінійки, але урочистість від цього моменту не зменшується.

Для прикладу, сьогодні в Мукачівському державному університеті День знань відмічається на кожному факультеті окремо, без відриву від навчального процесу.

Реклама

Сьогодні, 1 вересня 2010 року в Мукачеві сядуть за парти 9303 учнів, що на 198 більше, ніж у минулому році, а кількість першокласників збільшиться на 142.

Наталія Вігодованець

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно