Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Маленький хлопчик пережив нелюдські знущання: продовження шокуючої історії

Маленький хлопчик пережив нелюдські знущання: продовження шокуючої історії

Як уже писало інтернет-видання "PMG.ua", 37-річна ужгородка, мати шести дітей, підозрюється у вчиненні трьох кримінальних правопорушень: нанесенні ушкоджень різного ступеня важкості та катуванні. Кримінальне провадження з обвинувальним актом вже скероно до суду.

ВІДЕО ДНЯ

З’ясувалося, що жінка неодноразово била всиновленого хлопчика, знущалася з нього та навіть катувала. Відтак, жінці було повідомлено про підозру у катуванні свого прийомного сина і нанесенні йому тілесних ушкоджень, у тому числі умисного тяжкого, тобто тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння (ч. 1 ст. 121 ККУ, ч. 2 ст. 125 ККУ та ч. 1 ст. 127 ККУ).

У травні 2016 року підозрювана привезла прийомного сина в клінічний центр нейрохірургії та неврології Ужгорода у важкому стані. Медики виявили на тілі дитини сліди серйозних побоїв, опіків, та інтоксикацію організму. Прийомна мати пояснила, що дитина впала у ванній кімнаті. Як повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області, медики в цю історію не повірили та забрали хлопчика в реанімацію.

Реклама

Там дитина розповіла дорослим, що його били ремнем із залізною пряжкою та пластмасовою вішалкою, не кормили, прив’язували скотчем, обпікали розпеченою ложкою підборіддя та про інші нелюдські знущання.

Дитина лікувалася спочатку у центрі нейрохірургії та неврології Ужгорода, потім його перевели в Ужгородську міську лікарню, зрештою в Мукачівську обласну лікарню. У хлопчика лікарі діагностували черепно-мозкову травму, йому зробили операцію з пересадки шкіри, оскільки такі рани вже не могли загоїтися самостійно. Загалом маленький пацієнт перебував на лікуванні до липня минулого року. Після цього дитина перебувала у прийомнику-розподільнику, реабілітаційному центрі та повернулася в Перечинську школу-інтернат.

Реклама
Читайте також:
Шокуючі подробиці: доведена до відчаю материнським катуванням дитина хотіла вчинити самогубство

Процесуальний керівник у цьому кримінальному провадженні прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення прокуратури Закарпатської області Ірина Клименко зазначила, що прокуратура звернулася до суду з позовом у якому наполягає на стягненні з горе-опікуна на користь держави, в особі Закарпатської обласної державної адміністрації, понад 28 тис грн витрат на стаціонарне лікування хлопчика.

Після цього випадку опікун у липні 2016 року відмовилася від хлопчика, а 13 червня 2017 року і від його 5-річної сестрички. 37-річна ужгородка запевняла, що діти, від яких вона відмовилася – неадекватні.

Реклама

Навіть наполягала, що хлопчик сам собі завдавав названі тілесні ушкодження. Проте, дитина пройшла комплексну судосу психолого-психіатричну експертизу, яка визнала його абсолютно нормальним. Щоправда, після пережитого він став тривожним та замкнутим.

Лікарі вказували на те, що дитина довго не могла наїстися і перебувала у важкому психічному стані, була залякана та пригнічена.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно