Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Скандал у Мукачеві: у міськраді пояснили, чому така ціна на автобуси

Скандал у Мукачеві: у міськраді пояснили, чому така ціна на автобуси

Як раніше інформувало інтернет-видання "PMG.ua", у Мукачеві співробітники управління захисту економіки Закарпатського обласного управління Національної поліції викрили посадових осіб комунального підприємства міської ради, які розтратили майже 4,7 мільйона гривень місцевого бюджету.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомили у Департаменті захисту економіки НПУ, комітет із конкурсних торгів, в ході тендерних закупівель 20 міських автобусів, всупереч чинному законодавству встановив конкретні технічні вимоги до предмету закупівлі, які відповідають тільки одній марці і моделі міського автобуса, який виготовляється на території України.

Однак, сьогодні, 30 серпня, цю інформацію у Мукачівській міськраді заперечили. І запевнили, що процес закупівлі автобусів проходив чесно.

Реклама

"Автобуси для пасажирських перевезень придбано на відкритих торгах через систему "Прозорро" за найнижчою ціною, яку було запропоновано. Ні про які завищені ціни мова йти не може, адже закупляли автобуси з додатковим надсучасним обладнанням", – прокоментував заяву правоохоронців щодо відкриття кримінального провадження щодо придбання транспорту за завищеними цінами в Мукачеві директор комунального підприємства "Громадський транспорт Мукачева" Олександр Бідзіля.

Він зазначає, що ще наприкінці квітня комунальне підприємство міста придбало через систему "Прозорро" 20 міських автобусів, які оснащені кондиціонерами, монітором, системою супутникового моніторингу, системою автоматизованої оплати за проїзд (комунікатор, автоматичний турнікет, валідатор), автоматичною системою озвучування зупинок та системою відеоспостереження у салоні. Автобуси пристосовані для людей з обмеженими фізичними можливостями. Саме через те, що в автобусах виробник встановив це обладнання, їх вартість звісно є більшою ніж автобуси базової комплектації.

Реклама

У процедурі закупівлі приймало участь троє учасників. Приватне підприємство "Ольбія" запропонувала найнижчу ціну, тому і був укладений договір на поставку автобусів саме цього постачальника.

Читайте також:
Мукачево за 44 мільйони гривень купило у львів’ян автобуси "Ataman"

ММКП "Громадський транспорт Мукачева" за результатами тендеру замовило у ПП "Ольбія" автобусів на 44,2 млн грн. Місто закупило 20 міських автобусів Ataman A092H6 із дизельним двигуном Євро-5.

Реклама

"При проведенні відкритих торгів на закупівлю автобусів для комунального підприємства міста жодних претензій зі сторони учасників процесу та потенційних учасників торгів не виникало. Було дотримано всі вимоги закону "Про публічні закупівлі". Ніхто з учасників не оскаржував рішення тендерного комітету", – констатує Олександр Бідзіля.

У Мукачівській міськраді зазначають, що як мінімум дивно, що через півроку після тендеру, перед тим, як транспорт має вийти на вулиці міста, правоохоронці виявляють "порушення".

Вже 22 серпня був проведений конкурс на визначення перевізника. І 12 вересня новий транспорт стане доступним для мукачівців та гостей міста.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно