Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • «Реформа децентралізації – невідворотна» – про це заявив народний депутат України Василь Петьовка під час зібрання Асоціації міст України у Тячеві

«Реформа децентралізації – невідворотна» – про це заявив народний депутат України Василь Петьовка під час зібрання Асоціації міст України у Тячеві

«Реформа децентралізації – невідворотна» – про це заявив народний  депутат України Василь Петьовка під час зібрання Асоціації міст України у Тячеві
ВІДЕО ДНЯ

У середу, 30 серпня, у Тячівській міській раді відбулося засідання Регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування Закарпатської області. Участь у засіданні взяли народний депутат України Василь Петьовка, міські голови області та заступник директора департаменту фінансів Закарпатської ОДА Наталія Боркулеш, яка проінформувала про фінансовий  стан місцевих органів самоврядування.

Результатом піврічної роботи Закарпатського регіонального відділення АМУ стала робота над важливими для місцевих органів самоврядування питаннями у бюджетній сфері. Серед найгостріших, які піднімали під час зустрічі голови місцевого самоврядування: фінансування медицини та  освіти, надходження до місцевих бюджетів, спроможність місцевих громад, міст, районів та урегулювання земельних питань.

Реклама

Звернули  увагу і на те, що з прийняттям ухваленням законів з «бюджетного пакету» 2017року місцеві громади отримали додаткові витрати, що, в свою чергу, призвело до зниження  їх фінансової спроможності. Голови місцевого самоврядування кажуть, що не повною мірою враховані інтереси місцевого самоврядування у схваленому Кабміном проекті «Основних напрямків бюджетної політики на 2018-2020 роки (Бюджетна резолюція)».

Під час засідання члени Закарпатського відділення Асоціації міст України  вирішили звернутися до народних депутатів з пропозицією при розгляді «бюджетного пакету» збільшити обсяг освітньої та медичної субвенції, врегулювати проблеми пільгового перевезення, прискорити оновлення соціальних стандартів. Запропонували також і внести зміни щодо питань, які стосуються збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році.  

Реклама

Підтримав ініціативи членів Закарпатського РВ АМУ і народний депутат України Василь Петьовка. Зокрема, він наголосив, що Асоціація – сильний лобіст інтересів органів місцевого самоврядування, адже законопроекти,  підтримані асоціацією мають шанс бути втіленими у життя. Звернув увагу народний депутат і на важливості «митного експерименту», від реалізації якого Тячівщина, зокрема, отримала значні надходження для ремонту автошляхів. Інше важливе питання, що дає можливість громадам суттєво наповнювати місцеві бюджети та розвиватися інфраструктуру – об’єднання населених пунктів у територіальні громади. Народний депутат Василь Петьовка, зокрема, зауважив: «Адміністративна реформа – невідворотна. Як заявив віце-прем’єр, до кінця 2019 року вона повинна досягти логічного завершення. Цей шлях пройшли  країни Європи, зараз його проходить і Україна. Пересічні громадяни повинні бачити успіхи тих громад, які вже пройшли реформу децентралізації, аби вони розуміли всі її переваги та можливості громад, адже там – покращене фінансування, яке дає можливість розвиватися населеним пунктам» – йдеться у коментарі народного депутата.

Наприкінці засідання присутні узагальнили пропозиції та проблемні питання й включили їх до звернення, яке буде надіслано народним депутатам України для подальшого опрацювання.

Докладніше – у сюжеті «М-студіо».

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно