Фестиваль "Гуцульська бриндзя": як це було
В амфітеатрі Буркут у Рахові на Закарпатті відбувся ХVІІ фестиваль-ярмарок «Гуцульська бриндзя». Основним заходом свята стала дегустація овечої бринзи, а також страв національної гуцульської кухні, створених на її основі – вівчарської кулеші, галушок, вареників, вурди, баноша та голубців.
Традиційно, фестиваль-ярмарок почався багатотисячною урочистою ходою мешканців Рахівщини, які урочисто пройшли центральною вулицею міста. Цього року вперше під час фестивалю показали майстер-клас із володіння «корбачем» та кінне шоу.
РекламаБагатотисячна хода, що розпочалася в центра Рахова, закінчилася на пагорбі міського амфітеатру. Там же розташувалися понад два десятки оформлених у народному стилі колиб із традиційними стравами. Кожен населений пункт Рахівщини презентував місцеві смаколики.
За популяризацію вівчарства, збереження традицій, культури та духовних надбань Рахівщини представники кожного населеного пункту отримали подяки від народного депутата Василя Петьовки.
РекламаГарна погода протрималася в місті аж до 17-ї години. Відтак Раховом «пройшлася» злива, однак гостей від цього практично не поменшало, адже увечері, за сприяння народного депутата України Василя Петьовки, на сцені амфітеатрувідбувся гала-концерт, а насамкінець – видовищний феєрверк. Серед зіркових виконавців Руслана, Алла Кудлай, квартет «Гетьман», дует «Писанка», Павло Доскоч, Василь Мельникович – «Гуцул Хуліган», учасники проекту «Х-Фактор» Алла Івашина та гурт «Без обмежень», фіналіст шоу «Україна має талант» Петро Сказків та гурт «Петрос». Гості фестивалю вражені концертом, драйвом та неймовірними емоціями, які подарував їм фестиваль. Неймовірні пісні, танці й куштування страв затягнулися до пізньої ночі і вже вкотре довели, що «Гуцульська бриндзя» є найкращим фестивалем Закарпаття.