Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатки виготовляють сумки, які можна побачити у магазинах усіх країн світу

Закарпатки виготовляють сумки, які можна побачити у магазинах усіх країн світу

Закарпатки виготовляють сумки, які можна побачити у магазинах усіх країн світу
Мало хто колись бачив, як сумки виготовляють. А це, повірте, цікава та клопітка робота. І на Закарпатті, зокрема в Мукачеві, на ТОВ Пікард Україна щодня виготовляють в середньому 450 сумок.
ВІДЕО ДНЯ

У гардеробі кожної жінки є, як мінімум одна сумка. Це може бути як маленька чорна сумочка, яка пасуватиме до майже будь-якого образу, так і масивна, в яку помістяться всі необхідні, а часом і не дуже, речі. На що дивляться жінки, коли вибирають сумку? Звісно, на дизайн виробу, на якість та на її зручність. Якщо ці три критерії влаштовують жінку, то вже завтра на роботу вона візьме нову сумочку, аби всі побачили її обновку. Та мало хто колись бачив, як сумки виготовляють. А це, повірте, цікава та клопітка робота. І на Закарпатті, зокрема в Мукачеві, на ТОВ Пікард Україна щодня виготовляють в середньому 450 сумок. Та все по порядку.

Керуючий підприємством Станіслав Діденко виношував ідею створення фірми в Україні 17 років. Колись він проходив практику на підприємстві «Пікард Лєдерварен» в Німеччині. Саме тоді в 1997 році він запропонував німцям створити фірму тут, в Україні. Але тоді задум Станіслава Діденка втілити у життя не вдалося.

Реклама
Закарпатки виготовляють сумки, які можна побачити у магазинах усіх країн світу – 19

Станіслав Діденко – керуючий ТОВ Пікард Україна

Реклама

Та через багато років німецькі партнери запитали чоловіка, чи ще в силі його ідея. І у серпні 2010 року вони заснували в Мукачеві ТОВ Пікард Україна, а вже в березні 2011 розпочали виробництво. «Ми купили будівлю, зробили ремонт, закупили та завезли обладнання, знайшли працівників і запустили виробництво, – зазначає Станіслав Діденко. – У 2012 році придбали ще одну будівлю і розширили виробництво».

На підприємстві виробляють жіночі та чоловічі сумки, рюкзаки, дорожні сумки, гаманці, пояси та інші товари шкіргалантереї. Основна продукція виготовляється з натуральної шкіри. Фірма, яка працює в Мукачеві, є виробничим підрозділом. Тобто, тут лише виробляють товари зі шкіри, далі їх відправляють у Німеччину, а вже звідти сумки розходяться по всьому світу. Ось так сумки, зроблені руками закарпаток, потрапляють в Китай, Сінгапур, Японію, Кувейт, Об’єднані Арабські Емірати, Ізраїль, в країни ЄС. Загалом, більше ніж у 60 країн.

ТОВ Пікард Україна має повний цикл виготовлення товарів шкіргалантереї. Тобто, спочатку фірма отримує сировину (шкіру, фурнітуру, підкладку та інші допоміжні матеріали), яку привозять у величезних коробках, потім переробляє її і готові сумки відправляє на батьківщину Бетховена та Баха – у Німеччину.

Реклама
Закарпатки виготовляють сумки, які можна побачити у магазинах усіх країн світу – 20

Сировина, з якої виготовляють сумки

У березні 2011 року на підприємстві працювало приблизно 10-12 робітників. Зараз же – понад 200. Це переважно жінки, чоловіків на фірмі небагато. Працюють на підприємстві в одну зміну. Робочий день починається о 7:45 і триває до 16:15. Є дві перерви: одна триває 10 хвилин. За цей час працівники встигають випити каву. А інша перерва – обідня і триває 20 хвилин. Хоча на підприємстві немає власної їдальні, але працівники голодними увесь день не ходять. Вони приносять готову їжу з собою, адже у будівлі для них обладнали кілька кімнат, у яких працівники можуть пообідати. Їх також забезпечили холодильниками, мікрохвильовими печами, електрочайниками та кавоварками. А ще питною водою.

Закарпатки виготовляють сумки, які можна побачити у магазинах усіх країн світу – 21

Кухня на підприємстві

Самі працівники задоволені умовами роботи та не скаржаться на зарплату. Заробляє швачка, в середньому, 6-7 тисяч гривень. Є й можливості для кар’єрного росту. Євгенія Лічавер, наприклад, працює на підприємстві уже 6 років. Спочатку рік працювала, як кажуть на фірмі, на заготовці за столом, потім навчилася шити і працювала швачкою. А зараз стала старшою швачкою у своїй бригаді. «За 6 років я вже звикла до своєї роботи і до графіку. Мене він влаштовує. О 16:15 закінчується робочий день, о 17 год. я вже вдома, можу і хатніми справами зайнятися, і з дітьми уроки зробити, – каже жінка. – Проблем із тим, аби доїхати на роботу чи з роботи немає. Я, наприклад, доїжджаю з Верхнього Коропця. І хоча нас на роботу не привозять, але витрати на проїзд компенсують».

Закарпатки виготовляють сумки, які можна побачити у магазинах усіх країн світу – 22
Реклама

Старша швея Євгенія Лічавер

Закарпатки, які щодня розпочинають роботу 0 7:45, шиють неймовірні брендові сумки та гаманці. У них золоті руки, адже їхні вироби не лише дуже якісні (за цим ретельно стежать і українські, і німецькі технологи), а ще й надзвичайно гарні та стильні. Однак, по кишені вони не всім українцям. Середня вартість гаманця – 40 євро, а сумки – 150 євро. І якщо європеєць чи японець може собі дозволити таку брендову сумку, то пересічний українець навряд чи. Та й підприємство, що в Мукачеві, не продає свої вироби в Україні. Але продукція марки «Пікард» відправляється в Україну з Німеччини, зокрема через мережу «Інтертоп». Фактично, компанія 100% працює на експорт.

Закарпатки виготовляють сумки, які можна побачити у магазинах усіх країн світу – 23

Робочі процеси

Загалом, як зазначають експерти, в Україні активно розвиваються підприємства з іноземними інвестиціями. Зокрема, виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев’янко зауважила, що чимало таких підприємств функціонують на Західній Україні. «Західна Україна є хорошим прикладом тому, що багато компаній там організовують виробництво продукції з вкладенням іноземного капіталу і експортують готову продукцію за кордон, зокрема в Європейський Союз. Ми, як держава, отримуємо від цього, окрім робочих місць, податки в бюджет та нові технології виробництва, – каже Анна Дерев’янко. – Якщо це гарна конкурентноспроможна продукція, яку купують за кордоном, то люди знатимуть, що якісну продукцію можна виготовляти і в Україні». Фірма Пікард Україна наочно це демонструє.

Закарпатки виготовляють сумки, які можна побачити у магазинах усіх країн світу – 24

Сумки, які виробляють на підприємстві у Мукачеві

Реклама

Пікард – це прізвище засновника фірми. Це сімейне підприємство. І вже не одне покоління нащадків засновника працює над тим, аби не лише зберегти  те, що залишилося їм від предків, але й розвинути сімейну фірму, зробити бренд «Пікард» відомим на увесь світ. І, як бачимо, роблять вони це успішно, адже функціонує німецьке підприємство вже майже 90 років. А у його дітища, яке ще зовсім юне, але вже впевнено заявило про себе, фірми Пікард Україна, велике майбутнє.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно