Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатці борються за звання кращого лісоруба України

Закарпатці борються за звання кращого лісоруба України

Сьогодні, 6 вересня, на базі ДП «Тетерівське лісове господарство» Київського обласного і по місту Київ управління лісового та мисливського господарства стартували ювілейні змагання працівників лісових господарств – XX-й Всеукраїнський конкурс-змагання вальників лісу та IХ-й конкурс професійної майстерності «Кращий оператор гідроманіпулятора – 2017».

ВІДЕО ДНЯ

Закарпаття представляють заступник начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Кий, вальник лісу Михайло Сита з ДП «Міжгірський лісгосп», який виступає під номером «4» та Василь Капчук – оператор гідроманіпулятора з ДП «Ясінянський лісомисливгосп», який виступає під номером «13».

До речі, вальник лісу Михайло Сита вже другий рік поспіль представляє Закарпаття на змаганнях вальників, – повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ. За звання кращого лісоруба країни будуть боротися 34 вальника лісу, 29 професіоналів та 5 юніорів, 13 учасників гідроманіпуляторів.

Реклама

Читайте також: У закарпатських лісах з’явились осінні гриби

Захід проводиться з метою популяризації професій лісозаготівельної та лісової галузей. Адже кваліфікація лісозаготівельників вкрай важлива як при заготівлі лісу, так і при виконанні вибіркових санітарних рубок, а також рубок догляду.

Важливо акуратно зрубати дерево, не пошкодивши сусідні. Адже практично всі роботи з лісозаготівлі проводяться на складній багатоопераційній техніці та вимагають чіткості та обережності. Таким чином, від підготовленості операторів і вальників багато в чому залежить якість виконаної рубки і, як результат, – стан закарпатських лісів.

Реклама

Змагання проводяться за чинними правилами Міжнародної асоціації вальників лісу. Тримаємо кулаки за наших лісівників!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно