Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Скандал в ужгородській школі негативно вплинув на репутацію освітян усього Закарпаття

Скандал в ужгородській школі негативно вплинув на репутацію освітян усього Закарпаття

Скандал в ужгородській школі негативно вплинув на репутацію освітян усього Закарпаття
ВІДЕО ДНЯ

7 вересня відбулася позачергова нарада керівництва управління освіти Ужгородської міської ради з керівниками шкіл і садочків Ужгорода за участю міського голови Богдана Андріїва, його заступника Олександра Білака та керівника міської профспілкової організації освітян Михайла Мегеша.

Начальник управління Оксана Бабунич наголосила, що, на жаль, навчальний рік розпочався з дуже негативного резонансу, скандалу в одному із закладів, нагадала про розпорядження міського голови, яке забороняє вимагання коштів із батьків, підписане ще торік, – повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Реклама

«Прикро, що педагог, присутня на батьківських зборах, де виник скандал, не зупинила його. Крім того, у кожному закладі – школі чи дитсадку – є керівник, за яким останнє слово, що б там не планували батьки. Зрозуміло, що всі хочуть для своїх дітей найкращі умови, але якщо комусь потрібен особливий комфорт, то хай створюють його вдома. Педагоги, вихователі, керівники закладів повинні пам’ятати, для чого ми працюємо, пам’ятати про моральні, етичні якості і про те, що законодавством введено можливість звільнення вчителя за неетичну поведінку», – підкреслила Оксана Юріївна.

Міський голова Богдан Андріїв попросив повідомляти про всі нагальні, першочергові потреби шкіл і садочків, нагадав, що за два останні роки фінансування, у тому числі на ремонти, утеплення закладів, благоустрій територій виділяється значно вище, ніж в усі попередні понад два десятиліття, в кожному закладі тепло, вчасно виплачується і поступово підвищується заробітна плата.

Реклама

Керівник міської профспілки працівників освіти Михайло Мегеш теж звернув увагу колег на те, що негативна ситуація в одному закладі викликала такий резонанс і вплинула на репутацію освітніх працівників усього Закарпаття, попросив постійно прораховувати і прогнозувати, до яких наслідків може призвести кожен крок, дія.

Обговорили на нараді також питання забезпеченості підручниками, тарифікації для оплати праці, наголосили на змінах, які будуть згідно з новим законом про освіту, прийнятому два дні тому Верховною Радою.

Нагадаємо, що в елітній ужгородській школі розгорівся скандал зі сплатою добровільних внесків.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно