У Мукачеві відкриють медовий дегустаційний зал
За словами Федора Шандора, науковці кафедри туризму УжНУ та фахівці "Турінформ Закарпаття" наразі завершують роботу по апробації концепції "Медового дегустаційного залу", який стане частиною Програми "Медовий туристичний шлях Закарпаття", про ідею створення якого було заявлено минулого року.
ВІДЕО ДНЯНаявність на Закарпатті значної кількості бджолярських господарств, травневого і вересневого фестивалів меду, трьох зон медової дегустації (у Мукачівському, Хустському та Міжгірському районах), пам'ятника бджолі (у с. Вучкове Міжгірського району) і неабиякого попиту у туристів до меду та продуктів бджолярства змусили туризмознавців області розширити медову анімацію і започаткувати напрацювання в апітуризмі (наукова назва медового туризму), – розповідає Федір Шандор.
Даний "Медовий дегустаційний зал" стане новинкою туристичного сезону–2010, у якому окрім послуг дегустації, турист, матиме змогу познайомитись з історією, технологією виробництва меду та продукції бджолярства, а також підвищити культуру споживання продукції.