Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Радикальний варіант: нардепи пропонують саджати водіїв у в’язницю та довічно позбавляти прав за ДТП, вчинені "під градусом"

Радикальний варіант: нардепи пропонують саджати водіїв у в’язницю та довічно позбавляти прав за ДТП, вчинені "під градусом"

Радикальний варіант: нардепи пропонують саджати водіїв у в’язницю та довічно позбавляти прав за ДТП, вчинені "під градусом"

У Верховній Раді зареєстрована чергова законодавча ініціатива, яка, якщо стане законом, може істотно змінити міру відповідальності для водіїв, які перебувають за кермом у стані алкогольного або подібного сп’яніння.

ВІДЕО ДНЯ

Автори законопроекту №7064 пропонують доповнити Кримінальний кодекс новою статтею 286-1. Якщо водій, який перебуває у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, порушить правила безпеки дорожнього руху, в результаті чого будуть постраждалі з важкими тілесними ушкодженнями, загиблий або кілька загиблих осіб (1 ч. нової ст. 286-1) – передбачається позбавлення волі на термін від 8 до 10 років, плюс позбавлення водійських прав на 10 років.

Якщо водій, позбавлений «прав» раніше за рішенням суду, керував автомобілем у стані алкогольного або подібного сп’яніння, і скоїв ДТП, при якому виникли наслідки, перераховані в попередньому абзаці – йому загрожує позбавлення волі строком на 5 років, і довічне позбавлення водійських прав (ч. 2 ст. 286-1 законопроекту). Ймовірно, десь закралася помилка, оскільки (крім «накладки» із строками позбавлення волі) згідно із текстом пояснювальної записки до з/п №7064 – позбавлення волі на 5 років і довічне позбавлення «прав» передбачалося лише за факт керування автомобілем водієм, позбавленим «прав», без прив’язки до наявності обставин алкогольного сп’яніння.

Реклама

У будь-якому випадку, оскільки в даний час законопроект №7064 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання смертності на дорогах» має статус «зареєстрований у ВР» і переданий на розгляд в профільні комітети, є ймовірність, що експертами комітетів переадресація статей і їх частин у документі буде уточнена.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно