Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Обіг готівки в нових автобусах Мукачева буде відсутній. Коротко, як здійснюватиметься оплата проїзду

Обіг готівки в нових автобусах Мукачева буде відсутній. Коротко, як здійснюватиметься оплата проїзду

Обіг готівки в нових автобусах Мукачева буде відсутній. Коротко, як здійснюватиметься оплата проїзду

Сьогодні громадський транспорт Мукачева запрацював в новому форматі – на вулицю виїхало 18 автобусів марки «Ісузу», ще 2 знаходяться в резерві. Для цього комунальне підприємство міста придбало через систему «Прозорро» транспорт розрахований на 52 пасажирів, який оснащений кондиціонером, монітором, системою супутникового моніторингу, системою автоматизованої оплати за проїзд (комунікатор, автоматичний турнікет, валідатор), автоматичною системою озвучування зупинок та системою відеоспостереження у салоні. Автобуси пристосовані для людей з обмеженими фізичними можливостями.

ВІДЕО ДНЯ

22 серпня завершився конкурс на міські маршрути. Загалом в місті організовано 18 маршрутів, – йдеться у повідомленні Мукачівської міськради.

Ціна на проїзд в новому громадському транспорті становитиме 4 гривні. При цьому обіг готівки в автобусах буде відсутній, адже водій повинен займатися своєю справою, керувати автобусом і бути уважним за кермом.

Реклама

Перші дні громадський транспорт працюватиме в тестовому режимі – це робиться для того, щоби пасажири змогли вивчити як працює система електронного квитка. В автобусах працюватимуть волонтери, які пояснюватимуть функціонування електронного квитка.

Перші автобуси сьогодні офіційно виїхали на рейси о 6 годині ранку. 

Реклама

Мукачево запровадило в громадському транспорті систему електронного квитка.

Для здійснення проїзду в громадському транспорті необхідно при вході в автобус піднести до валідатора (електронного компостера) проїзний квиток тривалого користування або електронний квиток. Необхідно дочекатися зеленого світла сигналу та пройти в салон.

Читайте також:
Проїзд у новій маршрутці Мукачева: пряма трансляція
Реклама

Для проїзду в новому транспорті доступні такі види проїзних квитків тривалого користування:

Картка мукачівця, на якій встановлений транспортний додаток. Картку можуть оформити мешканці міста, які досягли 14 років. Для пільгової категорії населення Картка мукачівця замінить пільгове посвідчення та дає можливість безкоштовного проїзду;

Учнівський квиток, який видається у навчальних закладах міста;

Багаторазовий електронний проїзний квиток.

Також в пунктах продажу можна буде придбати одноразовий квиток, який містить QR-код та надає право на одноразовий проїзд.

На кінцевих зупинках буде встановлено автоматизовані пункти продажу електронних квитків. Також діятимуть в місті точки продажу «АРМ «Касир», де можна буде поповнити проїзний квиток тривалого користування та придбати одноразові квитки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно