Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Рахівщині виготовляють меблі для однієї з найбільших торгівельних мереж у світі

На Рахівщині виготовляють меблі для однієї з найбільших торгівельних мереж у світі

На Рахівщині виготовляють меблі для однієї з найбільших торгівельних мереж у світі

Для кожної людини важливе місце в житті і побуті відіграють меблі, особливо ті, на яких потрібно сидіти. Немає жодної домівки, де б не було хоч одного стільця. Вибираючи його, ми не завжди зосереджуємо увагу на якості. Всім відомо, що товари європейського виробництва кращі і дорожчі за вітчизняні, але не кожному відомо, що європейський виріб можна купити і на Закарпатті, а саме у Великому Бичкові.

ВІДЕО ДНЯ

Саме тут функціонує підприємство "ВГСМ", яке було створено у 2010 році на виробничій платформі Великобичківського лісокомбінату. Головна фірма, яка замовляє продукцію, – це шведська "IKEA" – найбільша торгівельна меблева мережа у світі.

Здавалося б, немає нічого складного у виробництві стільців, але саме стілець є одним із найскладніших виробів у меблевих технологіях. Головна особливість підприємства – це екологічно чисті вироби. Всі комплектуючі, які використовує "ВГСМ", повинні мати сертифікат "IKEA".

Реклама

"Є 5-6 постачальників, які одобряє фірма, а ми вже з них вибираємо, – розповідає Ірина Мацепура, директор "ВГСМ". – Але у будь-якому випадку, всі лаки, фарби, клеї проходять ще через незалежне тестування за кордоном".

На Рахівщині виготовляють меблі для однієї з найбільших торгівельних мереж у світі – 01
Реклама

"IKEA", як основний споживач, має свою систему сертифікації і щороку перевіряє підприємство. Основними пунктами є: охорона праці як на виробництві, так і в лісі; охорона навколишнього середовища; дотримання соціальних стандартів. Але головне зобов’язання і вимога – це використання сертифікованого лісу FSC, щоб ланцюжок походження деревини був абсолютно легальним.

На Рахівщині виготовляють меблі для однієї з найбільших торгівельних мереж у світі – 02

"Ми можемо закуповувати ліс тільки в сертифікованих лісгоспах FSC, – ділиться пані Ірина. – На Закарпатті є 12 підприємств, включно з нашим, які дотримуються цього стандарту".

Реклама

Варто зауважити, що 95% всього виробництва – це щит і стільці. Всі вироби відповідають технічній документації, яку надає IKEA. Весь товар іде на експорт у Європу. На українському ринку практично нічого не продається.

На Рахівщині виготовляють меблі для однієї з найбільших торгівельних мереж у світі – 03

За словами директора, українські магазини, які декларують себе як ті, що продають товари IKEA, завжди купляють їхні стільці з-за кордону, хоча "ВГСМ" пропонує їм співпрацю. Бувають випадки продажу товарів і в Україні. В основному, вітчизняними клієнтами є власники кафе і ресторанів. Адже ще перед відкриттям закладу необхідно придбати багато стільців і столів.

На підприємстві працює більше 450 працівників. Але завжди залишається велика проблема з кадрами у зв’язку зі складною економічною ситуацією в країні.

На Рахівщині виготовляють меблі для однієї з найбільших торгівельних мереж у світі – 04

Експерт, навігатор проекту "Експортна стратегія України" Олеся Залуська у коментарі інтернет-виданню "PMG.ua" зазначила, що деревообробна промисловість має високі можливості для того, аби відправляти продукцію на експорт. "Але звичайними, стандартними меблями вже нікого не здивуєш. Тому європейський покупець, споживач чекає на креативність, хоче новизни та нестандартності у виробах. Як наслідок, українські меблярі повинні підходити до виготовлення власної продукції творчо і нестандартно. Як, наприклад, працівники однієї з меблевих компаній Рівненщини, які відправлятимуть меблі власного виробництва для офісу компанії "Facebook" у Лондон".

Підприємство "ВГСМ" теж креативно і професійно підходить до виготовлення продукції. Тому європейський споживач отримає якісний продукт, виготовлений в Україні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно