Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

З’явилися фото наслідків страшної негоди на Закарпатті

З’явилися фото наслідків страшної негоди на Закарпатті
ВІДЕО ДНЯ

Голова ОДА скликає термінове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розгляне організацію першочергових заходів для ліквідації наслідків негоди на Закарпатті. Як уже повідомлялося, в неділю ввечері, 17 вересня, буревій обірвав лінії електропередач, перекрив автодорожнє та залізничне сполучення, а також пошкодив покрівлі в приватному секторі та соціальній сфері гірських районів області. Найбільше постраждав Рахівський район.

"Станом на ранок понеділка без електроенергії залишаються 30 сіл у чотирьох районах Закарпаття, – повідомляє Геннадій Москаль. – Оскільки обірвані високовольтні лінії в гірській і важкодоступній місцевості, для повного відновлення електропостачання знадобиться до трьох діб. Як мінімум у 12 школах Рахівщини пошкоджені покрівлі. З деякими селами досі не відновлений зв’язок, тому конкретніша ситуація щодо наслідків негоди з ними уточнюється".

Реклама
Читайте також:
Буревій на Рахівщині: села знеструмлені, шквальні пориви вітру спричинили деревопад, пошкодили покрівлі

Як інформують в прес-службі Закарпатської ОДА, повалені дерева пошкодили дахи в лікарнях Ясіня та Верхнього Водяного, крім того, розбиті покрівлі на десятках будинків у приватному секторі, найбільше – у високогірному селі Білин.

Реклама

"Я дав вказівку районним держадміністраціям і сільським радам, території яких постраждали від негоди, терміново створити комісії й підрахувати завдані збитки. Якщо загальна сума перевищить 48 мільйонів гривень, визнаємо наслідки негоди надзвичайною ситуацією регіонального рівня, що дає підстави звертатися в Кабінет Міністрів України для відшкодування збитків із резервного фонду Держбюджету".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно