Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Словаччині заговорили про відкриття ще одного пункту пропуску на українсько-словацькому кордоні

У Словаччині заговорили про відкриття ще одного пункту пропуску на українсько-словацькому кордоні

У Словаччині заговорили про відкриття ще одного пункту пропуску на українсько-словацькому кордоні

Словацька журналістка Катарина Клекнерова порушила тему відкриття нового пункту пропуску між Словаччиною та Україною. Йдеться про можливе створення КПП між словацьким селом Улич Пряшівського краю та українським населеним пунктом Забрідь Великоберезнянського району. 

ВІДЕО ДНЯ

Сільський голова села Улич Ян Голінка каже, що відкриття нового пункту пропуску дасть можливість жителям Улицької долини Словаччини не витрачати 52 км їзди до Ублі, де є найближчий прикордонний перехід, де є кількагодинні кілометрові черги. Між цими селами, яких ділить кордон, є 2 км. 

Туристи з міста Кошіце у коментарі телевізійникам зазначили, що відкриття такого пункту пропуску дасть можливість розвинути як туризм, так і край, адже тут є гарна природа.

Реклама

Журналістка, у свою чергу, розповіла про гастрономічні цікавини Перечина, зокрема, про дегустацію відомого місцевого делікатесу – жаб’ячих лапок, а також про найдовшу липову алею та різноманітні заходи в Ужгороді.

Крім того, унікальні букові праліси та дерев’яні храми приваблюють туристів з усього світу. Так, туристи з Росії були вражені маленькими словацькими селами.

Реклама

Варто зазначити, що українсько-словацька комісія вирішить питання функціонування пункту перетину за кілька тижнів.

Детальніше – у відеосюжеті каналу "JOJ".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно