Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чому грибники масово їдуть на Тячівщину

Чому грибники масово їдуть на Тячівщину

Після рясних дощів, що пройшли Закарпаттям минулого тижня, у лісових гущах побільшало білих грибів. Тож любителі тихого полювання радо приступили до справи.

ВІДЕО ДНЯ

Аби зібрати побільше біляків, грибники прибувають у ліс ще спозаранку, як тільки починає світати. Мешканці Тячівського району кажуть, що найбільше грибних місць є у хащах поблизу Німецької та Руської Мокрої. Туди й з’їжджаються по кілька десятків автівок з усього району чи не щодня. Деякі щасливчики збирають від 7 до 15 кг відбірних біляків.

"Гриби зараз повсюди. Та найкращі грибні місця є у урочищах Хрест, Став, Озерянка, що у лісах Мокрянського лісгоспу. Іноді грибники переходять у хащі сусідньої області, до Івано-Франківщини. Масово почали рости грибочки й у гущах лісу Лопухова, зокрема, в урочищах Турбат, Челленяк та Плайський. Назбирати можна у середньому 12 кг грибів за день. Не поодинокі випадки, коли бувалий грибник приносить з лісу до 40 кілограм біляків. Гриб поки що літній, але здоровий і не пошкоджений шкідниками", – розповідає закарпатець В’ячеслав Дикун.

Реклама
Читайте також:
Закарпатка назбирала 14 кошиків грибів

"Цьогорічна осінь, на відміну від минулорічної, щедра на гриби, – каже грибник Василь із Дубового. – За два рази, що бував у лісі, назбирав близько 30 кг білих. Частину відварив і заморозив на зиму, а решту – висушив".

Реклама

Збирають місцеві жителі грибочки як для власних потреб, так й на продаж. У пунктах прийому за кілограм білих правлять від 80 до 120 грн. А ось на базарах продають гриби по 130-160 грн. Тож місцеві можуть гарно підзаробити, збираючи дари природи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно