Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вчителька із Закарпаття увійшла у ТОП-5 найкращих педагогів України

Вчителька із Закарпаття увійшла у ТОП-5 найкращих педагогів України

В Одесі визначилися з іменами топ-п’ятірки претендентів на премію "Global Teacher Prize", котру здобуде найкреативніший педагог країни. Організатором є громадська спілка "Освіторія", а куратором проекту Наталя Мосейчук.

ВІДЕО ДНЯ

На березі Чорного моря вчителі-півфіналісти з різних регіонів країни розширюють свій життєвий досвід і багатогранність – навчаються танцювати, проводити опитування, гуртом готувати їжу тощо. Зовні може здатися, що це не конкурс, а суцільний відпочинок, але насправді за всіма в цих навмисно далеких від школи умовах уважно стежить журі. У його складі організатори конкурсу, представники Міносвіти, молодь, яка ще сама сидить за партою, й викладач танців із Найробі – один із десятка найкращих шкільних педагогів світу. Завдання було непростим: із 20 півфіналістів відібрати для фіналу 5. 

У підсумку, туди потрапили вчитель початкових класів із Ужгорода Вікторія Биркович, дефектолог і фахівець із інклюзивної освіти з Києва Наталія Гладких, викладач фізики з Чернівців Паул Пшенічка, вчитель історії з Полтавщини Тетяна Веркалець і викладач англійської мови з Вінниці Владислав Качур. Журі орієнтувалися на сучасні світові тенденції щодо вимог до вчителі: новаторство, анімація, моральний авторитет і лідерство.

Реклама

Найкращого вчителя України визначать з-поміж них 7 жовтня під час церемонії нагородження Global Teacher Prize. П’ятірка кращих також вирушить на всесвітній конгрес освітян у Дубаї.

Вчителька із Закарпаття увійшла у ТОП-5 найкращих педагогів України – 01
Реклама

Довідково: 

Вікторія Биркович, 29 років

Чому стала вчителем?

Реклама

Я зростала у неблагополучній сім’ї і мріяла стати вчителем. Мій приклад доводить, що у дітей з таких сімей є шанс, є майбутнє.

Інновації

Вважаю, що головне завдання вчителя початкових класів ― навчити дітей критично мислити і аналізувати інформацію. Тому я розробила методику, за якою уроки ― це міні-дослідження з різних предметів.

Я також впроваджую інтегрований курс "Культура добросусідства", щоб виховувати дітей у загальнолюдських цінностях та з високим рівнем толерантності. Взяла участь в організації першого Фестивалю сім’ї в Ужгороді.

Правило життя

Педагог не навчає, виховує чи розвиває, а співпрацює з учнями, навчаючись і самовдосконалюючись разом із ними. 

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно