Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Яких різновидів грипу варто остерігатись закарпатцям

Яких різновидів грипу варто остерігатись закарпатцям

Болить голова та скаржитесь на ломоту в тілі? Радимо не поспішати із висновками на кшталт перевтоми чи звичайної простуди, адже ні для кого не секрет що з першою осінньою прохолодою стартує і сезон гострих респіраторних інфекцій.

ВІДЕО ДНЯ

Осінь – пора золотого листя, першої прохолоди, а також грипу та ГРВІ. Від гострих респіраторних вірусів не застрахований ніхто – не вгадав вранці з одягом, проїхався у громадському транспорті – ось і заразився. Зазвичай більшість інфікованих людей одужує за один-два тижні без будь-якого лікування. Однак, для дітей, літніх людей і людей, що страждають серйозними захворюваннями, грип становить небезпеку – він може призвести до ускладнень основних захворювань, розвитку пневмонії та навіть смерті.

Яких різновидів грипу варто остерігатись закарпатцям – 01
Реклама

Вже зараз все більше людей приходить в поліклініки з традиційними скаргами – на застуду, біль у горлі, кашель і навіть явища лихоманки. Все це перші прояви грипу, якого в новому епідеміологічному сезоні очікують аж чотири різновиди. Як зазначила завідувач відділу епідеміологічного нагляду Закарпатського обласного лабораторного ценру МОЗ України Вікторія Тимчик, актуальними штамами вірусів грипу які очікуються в північній півкулі стануть штам вірусу А (Мічіган), А (Гонконг), В (Брісбенй) та В (Пхукет).

Особливо лікарі виокремлюють один з них – вірусний грип А , або ж Мічіган , який за твердженнями фахівців подібний навіть до свинячого. Він почав циркулювати країною відносно недавно, лише з 2015 року та ще не встиг повністю проявити свій епідемічний потенціал, а отже лише невелика кількість населення має до нього імунітет. Такий грип може викликати вірусні пневмонії, які важко розпізнати клінічно, а тим більше лікувати.

Реклама

У групу ризику грипу та ГРВІ можуть відноситись як діти так і дорослі, які мають хронічні захворювання, працюють в організованих колективах на кшталт медичних працівників чи вихователів в садочках або ж школах. Вакцинуватися чи ні справа кожного, але варто зауважити щеплення проти цих видів грипу не входить в національний календар щеплення, тобто не фінансується державою, тож якщо ви вирішили зробити вакцину, її треба попередньо замовляти в аптеках та проконсультуватись із лікарем.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно