Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На фестивалі «Смажений баранчик – 2017» у Лазещині готували автентичні страви

На фестивалі «Смажений баранчик – 2017» у Лазещині готували автентичні страви

На фестивалі «Смажений баранчик – 2017» у Лазещині готували автентичні страви
ВІДЕО ДНЯ

У неділю, 24 вересня, в центрі села Лазещина, що на високогірній Рахівщині, за ініціативи та сприяння народного депутата України Василя Петьовки, відбувся другий карпатський кулінарний етно-сейшн із приготування страв з баранини на відкритому вогні «Смажений баранчик -2017». Організатор фестивалю  - керівник БО «Карпатський мистецький фонд», відомий гуморист Ігор Іванків.

Другий етно-сейшн «Смажений баранчик 2017» цього року набув статусу міжнародного. На фестивалі усі охочі могли скуштувати справжнього гуцульського барана, приготовленого за різними автентичними рецептами. Місцеві переконують: бараняче м’ясо, вирощене  на високогірних полонинах Карпат – насправді екологічно чистий продукт, що містить чимало вітамінів та  небагато калорій. Це – дієтичний продукт, що легко засвоюється та дуже корисний для здоров’я.  

Реклама

На фесті кухарі-професіонали та аматори представили турецьку, румунську та карпатську кухні. 14 команд готували на відкритому вогні різноманітні страви з баранини. Серед учасників – команда родини Мамедових, представників Об’єднаного конгресу азербайджанців України у Львові, команда кухарів-аматорів, якою керував поет-гуморист Дмитро Коренюк з румунського села Бистрий. Окремі команди  представили і громади з Великого Бичкова, Білина, Ясіня, Чорної Тиси, Лазещини та інших сіл Рахівщини.

За участь у кулінарному фестивалі команди кухарів отримали подяки від народного депутата України Василя Петьовки, які, від імені народного депутата України, вручив його помічник Михайло Штефко.

Реклама

До пізньої ночі перед глядачами виступали місцеві самодіяльні колективи та популярні естрадні виконавці. Розважали присутніх на святі дует «Писанка» у складі народних артистів України співачки Оксани Савчук та музиканта-цимбаліста Івана Кавацюка, заслужена артистка України Олеся Пасічняк, естрадні співаки Василь Михайлович та Вікторія Ватащук, «Гуцул-хуліган»-шоумен Василь Мельникович, учасниця телепроекту «Голос країни», солістка Івано-Франківської обласної філармонії Оксана Романюк, гурт «Будьмо» та інші.

Наступного року етно-сейшн «Смажений баранчик» обіцяють продовжити, адже такі заходи знайомлять з культурою та гастрономічними традиціями Гуцульщини. А ці традиції варті того, аби їх знати та зберігати – переконані і місцеві жителі, і туристи.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно