Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

«Березнянка» – швейна фабрика з європейськими реаліями

«Березнянка» – швейна фабрика з європейськими реаліями
ВІДЕО ДНЯ

Чимало закарпатських підприємств до свого найвищого успіху йшли кілька десятиліть. Та на території області працюють і кілька молодих підприємств, які за короткий час досягли успіхів у своїй сфері.

Одним із таких підприємств є ТОВ «Березнянка», яке є одним із успішних представників легкої промисловості Закарпаття. Успіх підтверджений досягненнями. Зокрема, підприємство визнане одним із найсумлінніших платників податків.

Реклама

Як пише газета «Панорама» у номері від 14 вересня, успішна історія «Березнянки» почалась у 2001 році з 35 осіб, які й сформували кістяк майбутнього підприємства. Нині – це потужне та одне з найбільших підприємств Великоберезнянщини, у якому працюють від 350-400 осіб. За словами директора ТОВ «Березнянка» Андрія Цибика, фірма спеціалізується на пошитті чоловічих, жіночих та дитячих штанів.

Андрій Цибик під час розмови розповів, що продукція, вироблена на підприємстві, шиється з високоякісної давальницької сировини.

Реклама

Експерт, Президент-голова Асоціації «Укрлегпром» Тетяна Ізовіт у коментарі газеті «Панорама» зазначила, що відсутність конкурентних умов заважає розвиватись легкій промисловості. Тому українці змушені орієнтуватись на західні тенденції розвитку цієї сфери.

І справді, підприємство з Великого Березного стежить за останніми тенденціями та трендами. Адже продукція ТОВ «Березнянка» 100% відправляється на ринки Центральної та Західної Європи. Найчастіше штани з Великого Березного експортуються в Угорщину, Словаччину, Італію, Велику Британію. Компанія також виконувала замовлення на експорт до Бельгії та Франції. Та найбільше продукція із закарпатського підприємства відправляється у Німеччину.

Варто зазначити, що підприємство співпрацює з такими провідними європейськими брендами одягу, як «C&A», «Clubof Comfort», Floris Deutz, Roberto Lorini, Luca Daltieri і т.д. Очільник Великоберезнянської швейної фабрики Андрій Цибик зазначив, що бренди-замовники широко представлені у європейських містах власними фірмовими магазинами. Продукцію брендів можна побачити і придбати у багатьох містах Європи. Зокрема, і у сусідніх із Закарпаттям угорських Ніредьгазі та Дебрецені, словацьких Кошицях та Пряшеві.

Реклама

Андрій Цибик також звернув увагу, що мінімальна вартість штанів та іншого одягу, виготовленого працівниками «Березнянки»,  складає від 50 євро. Зараз підприємство активно працює над виготовленням штанів для зимового сезону. «Вони зроблені зі спеціальної утепленої тканини, завдяки якій взимку можна ходити без додаткового нижнього взуття», – сказав керівник підприємства.

Крім того, підприємство займалось і благодійним шиттям одягу для військових.

Кожного дня працює, контролює працівників та стежить за якістю продукції майстер одного із цехів підприємства Наталія Кузьма. Жінка щодня добирається на роботу у гірський райцентр з Ужгорода. І не шкодує, адже, на її думку, тут майстри своє справи, які якісно працюють і виготовляють продукцію, яка варта того, аби її одягали по всьому світу. Жінка працювала за схожою спеціальністю в іншому підприємстві. Але тут вона знайшла себе і свій колектив.

Пані Наталія розповіла журналісту «Панорами», що працівники цехів працюють на найсучаснішому європейському обладнанні. Це підтвердив і директор підприємства. За його словами, у вдосконалення та осучаснення матеріально-технічної бази компанії минулоріч було інвестовано близько 7 млн грн, а цьогоріч – 6 млн грн. Тому проблем з якістю виробничого обладнання немає.

Саме дружній колектив професіоналів та вміла організаторська робота керівників є одним із секретів успіху «Березнянки», – вважає директор підприємства Андрій Цибик. Крім того, велику роль в успішній історії підприємства відіграли такі чинники, як попит на якісний одяг на європейському ринку, а також те, як підприємство зарекомендувало себе для замовників. І успішна історія підприємства і надалі триває, адже відомо, що є вже замовлення для європейських брендів одягу і на наступний рік. Тож, можливо, купуючи штани в будь-якому брендовому магазині Європи, Ви можете натрапити на одяг, виготовлений на рідній закарпатській землі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно