Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Якими були середні ціни на споживчі товари в серпні

У серпні ціни на споживчі товари, порівняно з липнем поточного року, в більшості не змінювались. Збереглася в серпні тенденція до підвищення середніх цін на м’ясо птиці (тушки курячі) на 6,4 відсотка,  філе куряче – 5,4 відсотка.

ВІДЕО ДНЯ

Дещо подорожчали варено-копчені ковбаси – на 1,8 відсотка, сирокопчені також зросли на 1,8 відсотка. Ціни на молочні продукти залишилися на рівні липня. Любителі солодощів також не спостерігали змін у цінах на печиво, шоколадні цукерки, карамель, зефір, хоча зросли в ціні  торти на 2,1 відсотка.

Практично незмінними залишилися ціни на молоко і молочну продукцію, а молоко з підвищеним вмістом жиру навіть подешевшало на 1,1 відсотка. "На жаль, у серпні подорожчали курячі яйця – в середньому на 28,5 відсотка", – зазначає начальник управління статистики у м. Мукачево В. В. Кельман.

Реклама

Логічно, сезонно знижуються ціни на овочеву продукцію – капуста білокачанна – на 20,7 відсотка, цибуля ріпчаста – на 19,0 відсотка, буряк – на 4,1 відсотка, морква – на 23,4 відсотка,  помідори – на 26,9 відсотка, кабачки – на 1,9 відсотка, баклажани – на 25,2 відсотка. Тропічні фрукти лимони, банани,  виноград подешевшали на 5,3 відсотка, 14,5 відсотка, 54,5 відсотка відповідно.

Непомітно, на перший погляд, зростають ціни на тютюнову продукцію – в серпні вони збільшилися ще на 2,1-3,6 відсотка. Таким чином індекс інфляції за серпень по Україні склав 99,9 %.

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно