Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачевому на площі Злагоди розквітли тисячі троянд

У Мукачевому на площі Злагоди розквітли тисячі троянд
Чи не найпопулярніше місце у Мукачеві — площа Злагоди. Тисячі білих, жовтих, рожевих, червоних та персикових троянд милують око городян та численних гостей. Поряд — невеличкий затишний сквер, де...

Чи не найпопулярніше місце у Мукачеві — площа Злагоди. Тисячі білих, жовтих, рожевих, червоних та персикових троянд милують око городян та численних гостей. Поряд — невеличкий затишний сквер, де полюбляють відпочивати матусі з маленькими дітьми. А гості міста над Латорицею, захоплюючись дивовижними трояндами, неодмінно роблять фото на згадку.

ВІДЕО ДНЯ

"Таке диво бачила лише в Криму, там цілі плантації чайних троянд", — Ліана Лозова з Києва наводить об'єктив фотоапарата на кущ, укритий величезними квітами оранжевого кольору. Поряд зупиняється автобус з туристами. Люди захоплено фотографують трояндову алею, що схожа на велетенський трикутник.

"Навесні розбили алею Злагоди, висадили перші 60 дерев дуба, ясеня, явора, — показує Ігор Запотічний, заступник міського голови Мукачева з комунальних питань. — А нині на площі Злагоди розквітли троянди. Кущі висадили восени: на рівненькій лінії по черзі. Спочатку — червоні, за ними — абрикосові та білі троянди. А посередині чергуються білі, жовті та червоні троянди. Кущі не підрізали. Відтак по черзі на кожному квітне з десяток пишних троянд. Зверху квіткова площа нагадує різнобарвний велетенський трикутник. Віднині це місце — справжня родзинка густонаселеного мікрорайону Росивигова".

Реклама

Пишні троянди — не єдина окраса площі Злагоди. Поряд кипить робота — будівельники зводять двох-ярусний музикальний кольоровий фонтан.

"Вартість проекту — мільйон гривень. Звісно, місто таких грошей не має. Проектувальники з Києва, а автором проекту є ТОВ "Енергозберігаючі технології", пішли нам на поступки, погодилися запустити фонтан поетапно. Згідно з проектом, фонтан діаметром 10 метрів складається із двох чаш. На будівництво середньої чаші-вулкану, з якого б'ють струмені води на висоту до 5 метрів, потрібно 300 тисяч гривень. Третину виділили з бюджету, ще 200 тисяч гривень дали спонсори, — каже мер Мукачевого Золтан Лендєл. — Минулого року почали зводити перший пусковий комплекс: середню чашу з чотирма гейзерами та музично-світловим оздобленням. Плануємо закінчити будівництво ще цього року".

Реклама

Еліна Савицька

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно