Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чоловіки намагалися переправити сигарети на квадрокоптері

Чоловіки намагалися переправити сигарети на квадрокоптері
ВІДЕО ДНЯ

У рамках проведення спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2017», прикордонники Чопського загону затримали групу осіб, які, можливо, намагались за допомогою квадракоптера перемістити значну партію тютюнових виробів через державний кордон.

Так, сьогодні вночі групу реагування від відділу «Ужгород» було піднято для перевірки повітряного простору та тилових підступів до кордону. Виявивши ознаки вчинення правопорушення, правоохоронці перевіряли місця можливого зльоту та посадки повітряних цілей у прикордонні.

Реклама

Зазвичай, такі малі літальні апарати використовуються для незаконного переміщення контрабанди через кордон, – інформує прес-служба Чопського прикордонного загону. Прикордонним нарядом за кілька сотень метрів до лінії держрубежу виявлено українця, який при собі мав радіостанцію та пристрій нічного бачення. Жодних документів, які б посвідчували особу, у затриманого при собі не було.

Згодом, у результаті пошукових заходів на околиці Ужгород прикордонники виявлили місце з ознаками зльоту та посадки безпілотника. Також, спільно з оперативно-слідчою групою Ужгородського РВ НПУ біля приватного помешкання було виявлено пульт до квадрокоптера, чотири запасні акумуляторні батареї та мішки з цигарками, в яких нарахували 3500 пачок.

Реклама

А незабаром, за допомогою розшукового собаки «зелені берети» затримали неподалік кордону ще одну особу без документів. Пізніше, під час огляду місця події правоохоронці виявили мобільний телефон марки «Самсунг» з перепискою з невідомим, можливо, словаком, щодо обміну інформацією з налагодження схеми польотів безпілотника.

Наразі, затриманих доставлено на відділ прикордонної служби «Ужгород», де їх притягнуто до адміністративної відповідальності. Тютюнові вироби, виявлені технічні засоби, серед яких пристрій нічного бачення, радіостанція,  пульт до квадракоптера, електронні карти польотів, вилучено Національною Поліцією.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно