Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Забезпечуємо якнайкращі умови роботи

Забезпечуємо якнайкращі умови роботи
УАП ТОВ «Фішер-Мукачево» є одним із провідних виробників лиж та хокейних ключок у світі. Щоб витримати...

УАП ТОВ «Фішер-Мукачево» є одним із провідних виробників лиж та хокейних ключок у світі. Щоб витримати жорстку конкуренцію на ринках збуту, ми кожного року майже повністю оновлюємо асортимент продукції, що, в свою чергу, вимагає постійної модернізації виробництва, впровадження нових технологій, матеріалів і т.п. Але, як мовиться, «залізо – залізом», а працюють і управляють цим «залізом» люди.

ВІДЕО ДНЯ

Філософія нашої роботи найбільш точно висловлена у фразі «Люди – основна цінність підприємства». Тому за введення у дію будь-яких нових верстатів, матеріалів, технологій – перш за все беруться до уваги створення безпечних умов праці, охорона здоров'я працюючих та інші подібні фактори.

Сприяє цьому запроваджена на підприємстві комплексна система управління охороною праці, яка охоплює всі сторони і періоди з прийому на роботу працівників, починаючи від робітника, і закінчуючи генеральним директором. До речі, генеральний директор В.А. Рябич теж у свій час працював інженером з охорони праці, і тому ці питання йому близькі і зрозумілі.

Реклама

На нашому підприємстві високий рівень виконавської дисципліни – чи то стосується виробничої програми, чи питань охорони праці. Важливу роль відіграє навчання робітників та ІТП, яке має характер перманентний. Так, лише в минулому році пройшли навчання в Закарпатському навчальному центрі і отримали кваліфікацію верстатника 43 робітники підприємства. Понад 400 робітників, які зайняті на роботах з підвищеною небезпекою, пройшли навчання безпосередньо на підприємстві, в цьому році планується навчання в центрі ще понад 60 інженерно-технічних працівників – як посадові особи з охорони праці.

Набуті знання дають змогу глибокого розуміння важливості питань охорони праці, та й відмовки на зразок «не розумів», «не знав»– відпадають, і за кожну дію працівник несе відповідальність – як верстатник, шліфувальник, так і майстер або інженер-технолог.

Реклама

Звичайно, сам характер нашого виробництва передбачає використання шкідливих для здоров'я матеріалів. Але потужні вентиляційні та пиловсмоктуючі системи, використання засобів індивідуального захисту зводять ризики для здоров'я до нуля. Кошти, які виділяються підприємством для створення належних умов праці, профілактики травм, запобігання захворюванням набагато перевищують суми, які передбачені законом. Так, лише в минулому році їх було використано більше 3 млн. грн. Про ефективність використання таких коштів свідчить той факт, що за останні два роки на підприємстві не сталося жодного нещасного випадку і не зафіксовано випадків професійних захворювань.

Важливу роль відіграла і атестація робочих місць, проведена у 2008 році. За її результатами було виявлено «вузькі місця», розроблено заходи, і зараз ми маємо чітку картину того, куди потрібно спрямувати наші зусилля.

Приємно констатувати, що в порівнянні з попередніми роками кількість робочих місць з шкідливими умовами праці зменшилась з 280 до 26. Це – робочі місця, на яких все зроблено щодо умов праці, але перевести їх у нешкідливі не можливо (електро-зварювальники, кухарі і т.п.).

Реклама

На закінчення хотів би ще раз наголосити, що питання охорони праці не є питаннями якогось одного структурного підрозділу чи окремого працівника. Їх розв'язання потребує комплексного підходу. Лише в такому аспекті можна успішно вирішувати завдання, які ставить перед нами життя у площині створення безпечних умов праці, збереження здоров'я людини.

Приємно відзначити, що в 2009 році й донині на підприємстві не було випадків виробничого травматизму. Особливу увагу зосереджено на поліпшенні охорони праці в період Тижня охорони праці – з 22 до 28 квітня, – що проходить під девізом «Управління ризиками та профілактика у сфері праці в нових умовах з нагоди Дня охорони праці та Всесвітнього дня охорони праці.

Петро Швардак

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно