Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як на Мукачівщині фестиваль вина проходить

Як на Мукачівщині фестиваль вина проходить
ВІДЕО ДНЯ

Вчора, 7 жовтня, у Мукачівському районі стартував етнофестиваль "Бобовищенське гроно", де гостям продемонстрували, як з ягід винограду народжується молоде вино.

Виноград для фестивалю "Бобовищенське гроно" збирали з усього району: кошики з ягодами до спеціальних дерев′яних діжок несли представники 39 сіл та селищ Мукачівського району.

Реклама

Виноград чавили пресом та фільтрували сік. В отриманому соці виміряли рівень цукру, який сягнув позначки у 19 одиниць, що є добрим показником для майбутнього вина.

Як розповіли місцеві винороби, вже за 60 діб цей виноград перетвориться на молоде вино, готове до вживання. Наступного року на фестивалі "Бобовищенське гроно" відкоркують витримане вино з врожаю, який частково переробили під час цьогорічного свята.

Реклама

Родзинкою заходу стала демонстрація старовинної традиції отримання виноградного соку. Ритуал передбачає, що виноград у великих дерев′яних діжках чавлять босоніж молоді дівчата. На Закарпатті така традиція зберіглася й поза фестивалями.

Етнофестиваль "Бобовищенське гроно" має за мету збереження та примноження давніх традицій виноробства. Сьогодні усі гості заходу могли досхочу смакувати свіжим виноградом, десятки кілограмів якого привезли з місцевих виноградників спеціально до свята. Місцеві винороби презентували відвідувачам свої кращі напої, зокрема й молоде вино божоле 2017 року.

"На Закарпатті відбувається близько 40 масштабних фестивалів у рік, про які знають далеко за межами області й України. Водночас, місцевих свят, перфомансів та щорічних тематичних заходів нараховується кілька сотень. Поряд з давніми фестивалями з′являються й нові, як наприклад, "Бобовищенське гроно", що організовується другий рік поспіль. Але на свято вже приїжджають не лише закарпатці, але й значна кількість туристів", – розповів директор департаменту економічного розвитку та торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман.

Реклама

Етнофестиваль "Бобовищенське гроно" – це передостанній винний фестиваль на Закарпатті. Попереду масштабне свято молодого вина "Закарпатське божоле", що традиційно відбудеться у листопаді в Ужгороді.

Фестиваль триває два дні – 7-8 жовтня, тому сьогодні ще є можливість відвідати його.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно