Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Понад 350 вантажівок стоять у черзі перед КПП «Ужгород»

Понад 350 транспортних засобів – таке накопичення спостерігається наразі на виїзному напрямку пункту пропуску «Ужгород». Насамперед, це пов’язано з вихідними, коли рух вантажівок територією Словаччини обмежено, та постійним зростанням потоку автомобілів цієї категорії на Закарпатті.

ВІДЕО ДНЯ

Незважаючи на значні черги, водії все частіше обирають маршрут руху саме через словацький кордон. Пункт пропуску «Ужгород» – єдиний на цьому напрямку, де здійснюють прикордонно-митне оформлення вантажівок.

З огляду на ситуацію, Державна прикордонна служба робить усе можливе для прискорення пропускних операцій з свого боку. Постійно здійснюється моніторинг обстановки та проводяться роз’яснення серед водіїв щодо причин виникнення накопичень. Керівництво Чопського загону провело робочу зустріч з Прикордонною Поліцією Словаччини.

Реклама

Читайте також: Сьогодні на КПП "Ужгород" спостерігали незвичне явище

Як результат, суміжна сторона запустила додаткову рентгеноскануючу систему, адже такий вид контролю є обов’язковим для вантажівок, – повідомляє прес-служба Чопського прикордонного загону.

Реклама

Також Держприкордонслужбою було направлено лист до Закарпатської облдержадміністрації та Національної поліції з метою налагодження взаємодії щодо підтримання громадського порядку в місцях скупчення автомобілів, забезпечення безпеки дорожнього руху та швидкого реагування у випадку будь яких надзвичайних та конфліктних ситуацій.

Разом із тим, Державна прикордонна служба просить водіїв вантажних автомобілів врахувати ситуацію, що склалась на українсько-словацькому кордоні, та за можливості, скоригувати маршрути руху до країн Європи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно