Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати облради озвучили кілька запитів із наболілих питань місцевих громад

Депутати облради озвучили кілька запитів із наболілих питань місцевих громад

Депутати облради озвучили кілька запитів із наболілих питань місцевих громад

Як відомо, депутати облради досить вправно використовують такі важливі інструменти своєї діяльності, як подання депутатських запитів та звернень з спільних наболілих питань місцевих  громад і конкретних їх членів. 

ВІДЕО ДНЯ

Так, у ході 8-ої сесії облради обласний обранець Олесандр Ледида подав усний  запит  щодо необхідності підготовки звернення обласної ради до  вищих органів державної влади щодо вжиття дієвих заходів із енергетичної  незалежності держави, зокрема з вивчення ситуації, яка склалася на Русько-Комарівському газовому родовищі. На сесії зазначалось, що крім того, доцільно  провести спільне засідання відповідних профільних постійних комісій облради за участю представників ТОВ «ТИСАГАЗ» з вивчення питання про перспективи експлуатації  цього родовища.

Депутат облради Олександр Антал подав три депутатські запити.  В одному з них повідомив, що до нього звернулися представники виконкому Тур’є-Бистрянської сільради Перечинського району, які просять посприяти у виділенні коштів у сумі 265.378 тис. грн. на капітальний ремонт фасадів адмінбудівлі тамтешньої сільради, якій понад 120 років. Як зазначає депутат, з часів незалежності України дана будівля  не мала відповідного ремонту жодного разу. А в ній розміщено сільську бібліотеку, кімнату урочистих подій, музейну кімнату. Тур’є-Бистрянська сільська рада є дотаційною, коштів катастрофічно бракує. Тому дане питання самотужки вирішити неможливо, навіть при наявності відповідних проектно-погоджувальних документів.

Реклама

В іншому запиті цей депутат розповів про те, що Оноківською сільською радою, що на Ужгородщині, виготовлено робочі проекти на капітальний ремонт  доріг по вул. Ротмана та вул. Шафарика. Згідно з експертними звітами  ДП «Укрдержбудекспертиза» загальна кошторисна вартість ремонтів складає: по вул. Ротмана - 907, 632 тис. грн., по вул. Шафарика - 1436,309 тис. грн. То ж  депутат просить виділити кошти  на ці цілі.

В наступному запиті О.Антал розповів, що «більше 10 років на ринку нашого краю діє підприємство компанії «АВЕ Умвельт Україна».  Його мета та завдання – прибирання, вивіз, складування та переробка твердих-побутових відходів.  На сьогодні, на думку депутата, відповідної правильної політики щодо переробки, сортування та утилізації, окрім вивозу сміття, нема. Тому він  ініціює організувати ретельне вивчення  питань стосовно діяльності й ефективності роботи підприємств компанії «АВЕ Умвельт Україна» на території області для відповідних рекомендацій у напрямку вивозу, складування, переробки та утилізації твердих побутових відходів. 

Реклама

Усі запити підтримані депутатами та скеровані у відповідні інстанції для вирішення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно