Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Служба зайнятості – демобілізованим учасникам АТО

Першочерговим завданням для фахівців Мукачівського районного центру зайнятості є сприяння якнайшвидшому адаптуванню у суспільстві, а також поверненню до трудової діяльності демобілізованих учасників антитерористичної операції.

ВІДЕО ДНЯ

У перші дні після реєстрації в центрі зайнятості цим особам здійснюється пошук підходящої роботи, надаються інформаційні та профорієнтаційні послуги, призначається матеріальне забезпечення на випадок безробіття відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», – йдеться у повідомленні Мукачівського районного центру зайнятості.

Учасників АТО ознайомлюють з ситуацією на ринку праці та актуальними вакансіями, вчать техніці пошуку роботи, спілкуванню з роботодавцями, пропонують пройти профвідбір під замовлення роботодавців, пропонується участь в оплачуваних громадських та тимчасових роботах. Для бажаючих розглядається можливість професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, видача ваучерів для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

Реклама

При обслуговуванні даної категорії громадян, фахівцями центру зайнятості застосовується індивідуальний підхід до кожної особистості, при потребі організовуються цільові семінари за участю представників Управління соціального захисту населення, Центру надання безоплатної правової допомоги, Мукачівського об’єднаного військового комісаріату.

З початку року до Мукачівського районного центру зайнятості за сприянням у працевлаштуванні звернулось 9 демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції. За сприянням служби зайнятості постійне місце роботи знайшли 4 особи, з них 2 безробітних перед працевлаштуванням пройшли підвищення кваліфікації за направленням центру зайнятості; 1 особа започаткували власну справу з отриманням одноразової виплати допомоги по безробіттю.

Реклама

Так, учасник АТО пан Юрій звернувся в районний центр зайнятості по допомогу у пошуку підходящої роботи. Беручи участь у профінформаційних заходах та отримавши інформацію про сприяння в започаткуванні власної справи, бувший військовий вирішив стати підприємцем, адже має попередній досвід такої діяльності.

Захистивши бізнес-план на тему «Маршрутні перевезення», учасник АТО отримав одноразову виплату допомоги для організації підприємницької діяльності та надає свої послуги по перевезенню населення, в тому числі туристів, які завітали в Закарпаття.  Враховуючи те, що Закарпатська область – туристична, а також прикордонна зона, то власний бізнес по наданню послуг транспортного перевезення вибрано вдало.

Для працедавців, які створюють нові робочі місця і приймають безробітних з числа учасників антитерористичної операції, з’явилась можливість отримати компенсацію зі сплати єдиного соціального внеску.

Реклама

У центрі зайнятості існує єдина база вакансій по всій Україні. Усі вакансії –  у вільному доступі.

Служба зайнятості — це сервісна установа, яка гарантує якість надання послуг щодо прискорення працевлаштування та  виконує вкрай важливу соціальну функцію, допомагаючи тим, хто втратив роботу.     

Живіть і працюйте на рідній Україні!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно