Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Старости сіл східної Словаччини вивчали хід та результати децентралізаційної реформи на Закарпатті

Старости сіл східної Словаччини вивчали хід та результати децентралізаційної реформи на Закарпатті

Старости сіл східної Словаччини вивчали хід та результати децентралізаційної реформи на Закарпатті
ВІДЕО ДНЯ

На запрошення Невицького сільського голови, очільника Регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Закарпатської області Михайла Лаби, група керівників органів місцевого самоврядування з 12 громад Собранецького і Требішовського округів Кошицького самовладного краю Словаччини відвідала Закарпаття. Ініціювала візит староста села Нижня Рибніца Собранецького округу Божена Гоферова. Словацькі гості, які входять до об’єднання громад мікрорегіону «Добра вода», цікавилися ходом децентралізаційної реформи в Україні, та на Закарпатті зокрема, конкретними результатами її впровадження, змінами в організації надання послуг жителям місцевих громад.

Про основні принципи і завдання у реформуванні органів місцевого самоврядування словацьким гостям детально розповіли консультанти Офісу реформ Закарпатського РВ АМУ Олег Лукша та Павло Рябоконь, – йдеться у повідомленні Закарпатського РВ АМУ.

Реклама

«Старости сусідніх з Україною сіл Словаччини мають непідробний інтерес до українських реформ у площині децентралізації влади. Їх цікавить ставлення людей до цих процесів, зміни, які стаються у якості життя в конкретних населених пунктах. Раніше ми їздили переймати їхній досвід у плануванні бюджету, реформуванні освіти, медицини, налагоджені взаємин з іншими органами влади. Тепер сільські голови Словаччини чують на різних європейських форумах про Україну, і їм було цікаво самим подивитися, як ці процеси відбуваються у нас, і як ці зміни впливають на рівень життя людей, тому сусіди зацікавилися українськими реформами», – каже Невицький сільський голова Ужгородського району М.Лаба.

У рамках візиту сільські старости Словаччини відвідали Баранинську ОТГ, де 29 жовтня відбудуться перші вибори депутатів і голови громади, ознайомилася з докорінними соціальними перетвореннями, які сталися тут упродовж останніх років, вивчали питання реалізації грантових проектів. Насамкінець візиту вони відвідали село Невицьке, відоме розташованому поблизу нього древнім середньовічним замком та сучасними туристичними, рекреаційними і фермерськими об’єктами.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно