Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські прикордонники відповіли на заяву прокурора Матіоса щодо контролю кордону

Закарпатські прикордонники відповіли на заяву прокурора Матіоса щодо контролю кордону

Держприкордонслужба вживає всіх дієвих заходів, щоб повернути у державну власність земельні ділянки, розташовані вздовж лінії державного кордону. На сьогоднішній день співробітники Державної прикордонної служби України у взаємодії з прокуратурою Закарпатської області вже повернули у державну власність 34 земельних ділянки загальною площею понад 132 гектари.

ВІДЕО ДНЯ

Щоб надати беззаперечні докази, правоохоронці провели кропітку роботу, активно працювали в Центральному державному архіві вищих органів влади та управління України, галузевому державному архіві Держприкордонслужби та інших архівних установах держави, – повідомляє Держприкордонслужба України.

Також після цього було подано відповідні позови до  Берегівського районного суду Закарпатської області стосовно фізичних осіб, а також Головного управління Держземагентства в Закарпатській області, Берегівського районного управління юстиції про скасування низки наказів Головного управління Держземагентства в Закарпатській області і повернення у державну власність земельних ділянок з незаконного володіння.

Реклама

Крім того, Мукачівським прикордонним загоном Держприкордонслужби спільно з військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону, подано позов  до суду щодо оскарження незаконних рішень про передачу у довгострокову оренду майже 90 гектарів земель, розташованих у безпосередній близькості до кордону. На цей час ці справи призначені до судового розгляду.

Держприкордонслужба разом з правоохоронними органами й надалі проводитиме відповідну роботу, направлену  на захист законних інтересів держави як на  західній, так і на інших ділянках державного кордону України.

Реклама

Незважаючи на те, що земельні ділянки, які розташовані у безпосередній близькості до державного кордону України, знаходяться у приватній власності, Державна прикордонна служба України в повному обсязі здійснює охорону державного кордону, його патрулювання та виконання інших завдань.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно