Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві триває безкоштовне щеплення малечі від кору

У Закарпатській області за 9 місяців зафіксовано 113 випадків кору, зокрема в Рахівському, Тячівському, Хустському, Виноградівському, Міжгірському районах. 

ВІДЕО ДНЯ

Кір – це інфекційна хвороба, збудниками якої є вірус. Найчастіше кором хворіють діти без щеплень, які відвідують дитсадки та школи. Дорослі та підлітки, яким не робили вакцинацію також можуть захворіти. Вірус кору розноситься потоком повітря, тому заразитися можна, перебуваючи в одному приміщенні з хворим. Кором хворіють тільки люди і зараження відбувається тільки від людини до людини.

Перші 6 місяців після народження, дитина має материнський імунітет від кору, але ближче до року він слабшає і необхідна вакцинація. Якщо ж мати дитини не хворіла і не робила вакцинацію, дитина імунітету не має.

Реклама

Симптомами кору є висока температура тіла, нежить, сльозотеча, світлобоязнь, висип на шкірі. Часто ускладнюється пневмонією та може викликати ураження головного мозку.

Основним способом профілактики є вакцинація, яка і забезпечує захист від кору. Застосовується комбінована вакцина для профілактики одразу трьох хвороб – кору, епідемічного паротиту та краснухи.

Реклама
Читайте також:
Дітей, у яких не має жодного щеплення від кору, можуть не допустити до навчання

У Центрі ПМСД м. Мукачева наявна вакцина КПК Priorix, виробництва Глаксо Сміт Кляйн, Бельгія в достатній кількості. Щеплення проводяться безкоштовно, після огляду сімейного лікаря.

Згідно календаря щеплень, у віці 12 місяців планово проводиться щеплення проти кору, епідемічного паротиту, краснухи та друге введення вакцини у віці 6 років.

Реклама

Діти, які не щеплені у віці 12 місяців, можуть щепитися в будь-якому віці, вакцина вводиться 1 раз до 6-ти річного віку. Дітям, які не щеплені і старші 6 років, вводиться вакцина 2 рази з інтервалом 1 місяць.

Якщо дитина старше 6 років і має 1 щеплення КПК, то 2-ге щеплення вводиться у будь-якому віці до 18 років. Захистіть себе і діток від небезпечної хвороби!

У Мукачеві триває безкоштовне щеплення малечі від кору – 01

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно